Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Unicef ortaklığında gerçekleştirilen 7-19 Yaş Aile Eğitim Programı, Düzce’ de uygulamaya konulan Aile Öğretmenliği Projesinin desteklenmesi amacıyla eğitim semineri düzenlendi. ilk ve ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören öğrenci velilerine ulaşılmasının vazgeçilmezlerinden olan aile eğitimlerinin yaygınlaştırılması amacıyla Düzce’de ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından görevli 34 rehber öğretmene 7-19 yaş aile eğitim programı eğitimi 17 Ekim 2011 tarihinde Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğünde başladı. Beş gün sürecek bu eğitimin sonunda rehber öğretmenlere seminer katılım belgesi verilecek.

Eğitimin açılışında Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesinden sorumlu Müdür Yardımcısı Sedat Turgut da hazır bulundu.

Eğitim yöneticiliğini Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut’ un, kurs merkezi müdürlüğünü Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar’ ın yaptığı seminerde eğitim görevlileri olarak, Kocaeli ilinden görevli formatör rehber öğretmenler İlksen Güzelcik ve Emine Aygül Çelik İnci ders verecek.

Haber; H. İŞCAN