Taşımalı eğitim sisteminin kaldırıldığı köylerdeki öğrenci velilerinden yükselen tepki dolu seslere Düzce Valiliği bir basın açıklaması ile cevap verdi.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada, yazılı ve görsel basında yer alan ve velilerin ve öğrencilerin tepkilerini konu alan okulların taşımalı sistemden çıkartılarak öğrencilerin mağdur edildiği yönündeki haberler üzerine inceleme başlatıldığı kaydedildi.

Yapılan incelemeler neticesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın emri gereği 2 km den az olan mesafedeki köylerdeki taşımalı eğitimin tamamen kaldırıldığı hatırlatılırken, Milli Eğitim Bakanlığı taşımalı İlköğretim Yönetmeliği’nin 7. maddesi a) bendi “Köy ve köy altı yerleşim birimlerindeki çağ nüfusu ile o yerleşim birimlerindeki ilköğretim okullarında bulunan kız – erkek öğrencileri sınıflara göre tespit etmek” yine 9. maddenin e) bendi “Öğrencisi taşınacak okul ve yerleşim yerinin taşıma merkezi ilköğretim okuluna uzaklığının iklim şartları ve yol güvenliğine göre en az iki kilometre olması esastır” şeklinde ifade edildiği belirtildi.

Geçmiş yıllarda taşımalı sistemin uygulandığı bazı köylerin, daha sonra belediye hudutlarına dahil edilerek mahalle olduğu ifade edilirken, “ Dolayısıyla bahse konu okullarımızda belediye hudutları içerisinde yer aldıklarından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşımalı Sistemine dahil değillerdir. Bu yüzden mevzuatlar doğrultusunda taşımalı servisler bu yerlerde kaldırılmıştır” denildi.

Özellikle Düzce'nin bir çok köyünde uygulamada olan taşımalı eğitim sisteminin bu sene bazı köylerde kaldırılması tepkilere neden olmu, en son Gümüşova ilçesine bağlı Kahveleryanı köyünden Hacıkadirler köyüne 54 öğrenciyi götürmek için yapılan taşımalı sistemin kaldırılması nedeniyle öğrenci ve veliler basın aracılığıyla tepkilerini dile getirmişlerdi.