Geçtiğimiz yıl birçok yeni projeyi hayata geçiren Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünden iki yeni proje daha hayata geçiriliyor. “Verimli Ders Çalışma Alışkanlıklarını Geliştirme Projesi” ve “Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme Projesi” adlı iki yeni projenin tanıtım toplantısı yapıldı. Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Kaymakamlar ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcı Erdoğan Ülker, amaçlarının öğrencileri en iyi şekilde yetiştirmek olduğunu ifade ederek “ Geçen yıl 29 alanda eylem planı oluşturuldu. Projelerimizi de tamamladıkça paylaşıyoruz. Bugün de 2 projenin tanıtım toplantısını yapıyoruz.” dedi.

Ülker’in konuşmasının ardından projelerin sunumuna geçildi.

Verimli Ders Çalışma Alışkanlıklarını Geliştirme Projesi nedir?

2011-2012 eğitim öğretim yılında uygulanmak üzere hazırlanan proje ile öğretmen-öğrenci ve veli üçgeninde öğrencilerin verimli ders çalışma yöntemlerini öğrenmeleri ve benimsemeleri amaçlanıyor. Öğretmen –aile ortaklığını temel alan projenin aile öğretmenliği projesine de katkı sağlaması bekleniyor. Proje ortakları olan öğrenci, öğretmen ve ailelerin istekli katılmaları ve sorumluluk almaları halinde; öğrencilerin öğrenme yaşantılarına karşı olumlu tutum ve davranış geliştirdiği gözlenmesi hedefleniyor.

Eğitimde Kaliteyi Ödüllendirme Projesi

“Marifet İltifata Tabidir” sloganı ile yola çıkan proje ise okul yöneticileri ve öğretmenleri kapsıyor. Eğitim kurumlarında yönetici, öğretmen ve diğer personele eğitim öğretimle ilgili çalışmalarında gösterdikleri başarılarından dolayı puanlama usulüne göre başarı ve üstün başarı belgeleri verilmesine dayanıyor. Proje ile okul yöneticilerin eğitim öğretim faaliyetlerinde