İlki 2010 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve Yabancı dil öğretmenlerinin eğitimi, yabancı dil eğitiminde teknoloji kullanımı ve yabancı dil sınıflarında uygulanabilecek teknikler konularının tartışıldığı II.Karadeniz Uluslar arası İngiliz Dili eğitimi konferansı düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından organize edilen Konferansa, yurtiçinden ve yurtdışından alanında yetkin ve tanınmış birçok davetli konuşmacı ve akademisyen katıldı.

Kafkas ekibinin dans gösterisi ile başlayan konferansta Yabancı Diller Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Şen açılış konuşması yaptı.Konferansa katkılarından dolayı Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan ve Ticaret Ve Sanayi Odasına plaket verildi.

15-16 ekim tarihleri arasında devam edecek konferansta, Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Deniz Kurtoğlu Eken, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Dr. Ayşegül Amanda Yeşilbursalı, ABD Michigan Üniversitesinden Dr. Donald FREEMAN, Oxford Üniversitesi’nden Dr. Ernesto MACARO ve Koç Üniversitesi’nden Cynthia Apollo’nun katılacak. Konferans boyunca ülkemizde yabancı dil eğitiminin daha etkin hale getirilmesi ile ilgili konular tartışılacak.

Haber; S. KAŞKIR