Seviye Belirleme Sınavı'nda daha geçen yıl bu zamanlarda 64. sıradan 35. sıraya inmenin sevincini yaşıyorduk. Özellikle Düzce Eski Valisi Ercan Topaca'nın da gelişme konusundaki çalışmaları sayesinde 29 sıra ilerleyerek büyük bir ivme yakalamıştık. Ancak bu çıkış sadece bir yıl sürdü. Bu yıl yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda Düzce 6 sıra gelirleyerek 41. sırada yer aldı.

Çevre iller ilerlemeye devam ediyor.

Çevre illere bakıldığında ise Düzce'nin içinde bulunduğu sorun bir kez daha ortaya çıkıyor. Bolu Bu yıl aldığı 319 puanla büyük bir sıçrama gerçekleştirdi. Geçen yıl 53. sırada yer alan Bolu, bu yıl 38 sıra ilerleyerek 15. sıraya yükseldi. Zonguldak ise aldığı 316 puanla bir sıra ilerleyerek 25. sıradan 24. sıraya indi. Karabük de aldığı 324 puanla 11. sıradan 10. sıraya ilerledi. Ankara 11. sıradan 8. sıraya çıkarken sadece İstanbul'da 8 sıra düşüş vardı. Geçen yıl 52. sırada yer alan İstanbul, bu yıl 60. sıradaydı.

Düzce neden geriye düştü?

Çevre illerdeki gelişme Düzce'nin niye gelişmediği sorusunu da beraberinde getirdi. Özellikle Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve Milletvekillerinin bu konuda çalışmalarda bulunduğu bilinirken ilerlemenin sağlanamaması büyük bir hayal kırıklığını da beraberinde getirdi.

ÖSS'de durum ne olacak?

SBS'nin ardından şimdi de akıllara yarın açıklanacak ÖSS geldi. SBS gibi ÖSS'de de gerileme olacak mı soruları akıllara gelirken bu sorunun cevabı yarın belli olacak. ÖSS'de de gerileme olursa eğitim açısından Düzce, aldığı puanlarla sınıfta kalmış olacak.