Düzce Doğa Okulları’nda 4.sınıftan 9.sınıfa kadar öğrenim gören 60 öğrenci, 10 Kasım nedeniyle “Pedallar Atamız için dönüyor” etkinliği düzenleyerek Atatürk’ü andı. Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Birol Aksu koordinasyonunda yapılan etkinlik, Düzce Doğa Anaokulu’nun Cedidiye Mahallesindeki adresinden başladı.



Bisikletleriyle etkinlikte yer alan 60 öğrenci, aileleriyle birlikte Atatürk için pedal çevirmenin mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerin ve dernek üyelerinin katıldığı bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik öncesi son hazırlıklarını öğretmenleri ile anne ve babalarıyla yapan öğrenciler yakalarına Atatürk portresi üzerlerine ise “Türkiye Cumhuriyeti Sonsuza Dek Yaşayacaktır” yazılı yelek giydi.



Polis eskortluğu eşliğinde hareket eden bisiklet konvoyu Eski Bolu Caddesi ile İstanbul Caddesi üzerinden devam ederek Anıtpark Meydanında son buldu. Vatandaşlar konvoyu ilgiyle izledi. Bisikletlere Etkinlik Anıtpark Meydanında saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.