Başbakan Erdoğan’ın, 4+4+4 konusunda henüz çocuklarının okula hazır olmadığını düşünüp doktorlardan rapor almaya çalışan velilere tepki göstererek “Rapor alınması çocuklara yapılmış bir ihanettir.”sözleri veliler tarafından tepki ile karşılandı.

 

Dünyadan uygulamaların böyle olduğunu dile getiren Başbakana onların eğitim düzeyiyle bizimkiler aynı mı? Diye soran veliler, yeni sistemin Türkiye’de hayata geçirilmesi için biraz daha beklenmesi gerektiği görüşünde.

 

1 gram bile katılmıyorum

 

İnternet sitemize yorum yapan bir vatandaş “Bir veli çocuğuna rapor almıyorsa o çocuk onun için değersizdir. O çocuğa gram değer vermiyor ve sevmiyordur. Devlet böyle istiyor diye okuldan nefret eden çocuklarınız mı olsun istiyorsunuz. Çocuğun 1 yıl daha geç okula gitmesinin o çocuk için ne kadar önemli olabileceğini biliyor musunuz. Ben eğitim konusunda başbakana 1 gram bile katılmıyorum.”derken bir diğeri de “Biz devletimize vergi verdik, askerliğimizi yaptık. Kanunlara riayet ettik. Şimdi çocuğumuzu düşünüp yasal olan raporu alınca ihanet etmiş mi olduk” diyerek tepkisini ortaya koydu.

 

Başkanın sözlerini bir de sokaktaki vatandaşa sorduk. Mikrofon uzattığımız vatandaşlar “ Bir uyum süreci yaşanacak. Çocukların psikolojik olarak hazırlıklı olması lazım.” diyerek sitemle ilgili sıkıntıları zamanla ortaya çıkacağı ifade etti.

 

Çocuk Okulda Gelişecek

 

Sokakta mikrofon uzattığımız vatandaşlar, erken yaşta gönderilmesini olumlu karşılarken bazı velilerin rapor almasını da uygun bulmadıklarını dile getirdi.

 

Çocuğunu gelecek yıl okula gönderecek olan bir vatandaş, “Bu 4+4+4 sistemi yüzünden okula erken gitmesi bir yandan iyi bir yandan kötü yaş bakımından. Çocuk alışık olmadığı için erken kalkmada sıkıntı olur, ama öğrenme bakımından çabuk öğrenir. Davranış tarzı olsun, konuşma tarzı olsun çocuk okulda gelişmiş olacak.”dedi.

 

 Haber; S. KAŞKIR