Düzce'de açılması beklenirken Milletvekili Osman Çakır’ın girişimleri sonucu Akçakoca'ya kaydırılan Sosyal Bilimler Lisesi’ne ilişkin basın açıklaması yapan Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç, esti gürledi.

Hem fiziki mekan hem de öğrenci potansiyeli açısından Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi'nin dönüşmesi gerektiği görüşü ile kararı değiştirmek için Ankara’da temaslara başladıklarını ifade eden Kılıç, okulun Akçakoca’ya kaydırılma sürecini anlattı.


ÜZÜLEREK ÖĞRENDİK

 

Kılıç, “Düzce Anadolu Öğretmen Lisesinin de Sosyal Bilimler Lisesi olarak dönüşümünün yapılması, Düzce kamuoyunun talebi doğrultusunda, sendikamız tarafından önerilmiş ve bu öneri Milletvekillerimize iletilmiştir. Daha sonra ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Düzce Merkezde olması için önerisi yapılan Sosyal Bilimler Lisesinin Akçakoca ilçemizde açılmış olduğunu duyduk. Önce söylentidir, olmaz öyle şey dedik ama maalesef gerçek olduğunu sonradan üzülerek öğrendik. Olayın peşine düştük… Nasıl olmuştu da üç milletvekilinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Düzce kamuoyunun üzerinde mutabakata vardıkları ve Düzce Merkezde açılmasını istedikleri bu okul Akçakoca ilçemize kaydırılmıştır.”dedi.

 

Kılıç, Düzce Milletvekili Osman Çakır’ın diğer iki milletvekili saf dışı bırakarak gece operasyonu ile okulun Akçakoca’ya kaydırıldığını savundu ve Çakır’a pişkin benzetmesinde bulundu.


PİŞKİN BİR DAVRANIŞ


Kılıç, “İki milletvekilinin, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Düzce kamuoyunun Düzce Merkezde açılması için mutabakata vardığı bu konu gerekli resmi işlemlerin yapılması için Milletvekili sayın Osman ÇAKIR’ a emanet edilmiş ama ,Sayın Osman ÇAKIR da Düzce Merkez de açılması için kendisine verilen bu emaneti, Milli Eğitim Komisyonu üyeliğini kullanarak ve Bakanlığı da yanıltarak götürüp Akçakoca’ya teslim etmiştir. Yani Osman ÇAKIR kendisine güvenen diğer iki milletvekili arkadaşını da yanıltmıştır. Düzcelilerin kendisine olan güvenini boşa çıkartmıştır. Olayın duyulmasından sonra diğer milletvekillerinin sayın Osman ÇAKIR’A “biz böyle konuşmamıştık, böyle bir şeyi nasıl yaparsın?” diye sorduklarında da “ben Akçakoca’nın vekiliyim, normal değil mi?” diyecek kadar da pişkin bir davranış sergilemiş olması bizleri daha da hayrete düşürmüştür.”diye konuştu:


BEŞ BİN YÜZ ÖĞRENCİNİN HAKKI GASP EDİLDİ


Sosyal Bilimler Lisesinin Akçakoca’ya açılması mantık dışı bir olay olarak nitelendiren Kılıç, Çakır’ın bölge milliyetçiliği yaptığını beş bin yüz öğrencinin hakkını gasp ettiğini belirtti.


BÜYÜK BİR FİTNEYE SEBEP OLDU


Kılıç, “Bu sene ilköğretim 8. Sınıftan 5.600 öğrenci mezun olmuş, bunların sadece 500’ü Akçakoca’da okumaktadır. Şimdi soruyoruz; lise tercihi yapacak Akçakoca dışındaki yaklaşık 5.100 öğrenci bu okulu tercih etmek isterse Akçakoca’ya nasıl gidecek? Kaynaşlı’daki, Gümüşova’daki, Gölyaka’daki, Yığılca’daki ve diğer ilçelerdeki öğrencilerin bu okulu tercih etme ve bu okulda okuma hakları yok mudur? Bu hakkı birinci derecede koruması gereken Milletvekili sayın Osman ÇAKIR bizzat kendisi tüm Düzcelilerin eğitim hakkını gasp etmiştir. Osman Çakır bilerek veya bilmeyerek Akçakoca ile Düzcelilerin arasına soğukluk oluşturacak bir işe imza atmıştır. Osman Çakır çok açık bir şekilde bölge milliyetçiliği yapmış, büyük bir fitneye sebep olmuştur.” dedi.


DÜZCE’MİZE YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK


“Düzce’ye iki tane Sosyal Bilimler Lisesi açılacaksa tabi ki ikinci okul Akçakoca’da açılmalıdır.” Diyen Kılıç, “Ancak her ile sadece bir tane açılabilen bu okulun Akçakoca’ya açılması, Düzce’mize yapılacak en büyük kötülüktür.” İfadesini kullandı.


Burada çok büyük bir yanlışlık olduğunu söyleyen Kılıç, bu yanlışı düzeltmesi gereken ilk kişinin Osman Çakır olduğunu belirtti.


Kılıç, “Gücümüz yettiği kadar, bu okulun Düzce Merkez’e gelmesi için gerekli gayreti göstereceğiz. Bakanlık nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Sayın Osman ÇAKIR’ın yapması gereken bu büyük yanlışı biran önce düzeltmesi ve kendisine oy veren Düzcelilerden özür ve helallik dilemesidir.”dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır