Yeni yönetmeliği hakkaniyet ve liyakat ilkelerini yerle yeksan eden, torpilli atamalara vize veren, alın teri dökmeyen insanların yönetici olarak atanmalarını sağlayacak olan bir yönetmelik olarak nitelendiren Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, "Bu yönetmelik Milli Eğitim Bakanlığı’nın büyük bir utancı olacaktır. "dedi.

"Bu yeni yönetmelikle Milli Eğitimde torpilli atamalar dönemi başlayacaktır." diyen Çakmak, Yeni yönetmeliğe göre atama yapılacak her yönetici kadrosu için en yüksek puana sahip 6 kişi mülakata çağrılacak ve bu mülakat sonrasında valiye atama için 3 isim teklif edilecektir. Sayın Vali Düzce’de görev yapan binlerce öğretmenin başarısını tek tek takip edemeyeceğine göre bu 3 isimden hangisini, neye göre seçecek, kimden bilgi alacaktır.Milli Eğitim camiasına bu adaletsizliği yaşatmaya, böyle bir olumsuz hafıza oluşturmaya kimsenin hakkı yoktur. Bugün yapılan bu yanlış, siyasi iktidar ölümsüz olmadığına göre sonraki dönemlerde benzer yanlışların yapılmasına emsal teşkil edecektir."diye konuştu.

Bakan Avcı’yı uyarıyoruz:Başınız çok ağrıyacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın eğitim camiasında deprem yaratan bu yönetmeliğe onay vermesini "büyük bir talihsizlik" olarak nitelendiren Çakmak, "Bu yönetmelik geri çekilmezse, Türk Eğitim- Sen olarak 06 Mart 2013 tarihinde Ankara'da MEB önünde büyük bir Protesto eylemi yapacağız. Buradan Bakan Avcı’yı uyarıyoruz: Bu yönetmelik geri geçilmediği sürece, MEB, büyük vebal altında kalacak ve başınız çok ağrıyacaktır. Bakanlık tüm mesaisini açılacak davalara harcamak zorunda kalacak, eğitim-öğretim aksayacaktır. Açılacak davalar birbirini izleyecek ve sendikamız, bu yönetmeliği eğitimcilerin başına bela edenlerin kâbusu olacaktır."şeklinde konuştu.

Haber: S. KAŞKIR