Fatih Ortaokulu 7 yıldır hazırlandığı kızlar Basketbol liginde yarı finale çıkmayı başardı. Düzce’de hiçbir takıma yenilmeyen Fatih Ortaokulu Kızlar Basketbol takımı Türkiye genelinde yapılan müsabakalarda son olarak Artvin’le oynadığı maçı da alarak 32 takım arasına girmeyi başardı. Takımı Artvin dönüşünde okul öğrencileri ve öğretmenleri hazırladıkları törenle karşıladılar.

Okul Müdürü Ayhan Aydın, İlköğretim okulları arasında Türkiye’de 32 takım arasına giren sadece kendi okulları olduğunu söyleyerek başarılarından dolayı öğrencileri ve Beden Eğitimi öğretmenini kutladı.
Aydın, “Sporcularımız büyük bir zaferle geri döndüler, İlköğretim okulları arasında böyle bir şey ilk defa bizim okulumuzda oluyor. Beden Eğitimi Öğretmenimizi tebrik ediyorum, öğrencilerimizi kutluyorum. Bundan sonra ki maçların daha iyi olması için, Şampiyon olabilmeleri için daha gayretli çalışmalarını diliyorum.” Dedi.

7 yıldır bu maçlara hazırlandıklarını söyleyen Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Ateş, Düzce’de namağlup birinci olduklarını ve Türkiye genelinde de 32 takım arasından şampiyon olacaklarını ifade etti. Ateş, “Okulumuza bize böyle bir tören hazırladığı için müdür başta olmak üzere tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yaklaşık 7 yıldır hazırlanıyoruz Düzce’de namağlup birinciyiz. Küçük takımlarda da aynı şekilde 4 yıldır 1. Oluyoruz.

Türkiye şampiyonasına gittiğimizde 132-16 yenilmiştik, çocuklara biz önce yenilmeyi öğreneceğiz, ondan sonra fark atmayı öğreneceğiz. Bu sene 2 maçımızı çok farklı yendik, birini 80-10 diğer maçımızda 50-10 yendik. Son maçımızda kulüp takımıyla karşılaştık, Doğu ve Kuzey bölgesinde 4-5 senedir müsabakalara katılan ve Türkiye şampiyonasında başarı olan bir takım, son 10 saniyede inanılmaz çekişmeli bir maç oldu, çocuklar performanslarının üzerine çıktılar ve son 10 saniyede maçı kazandık bu ekstra sevindirici bir durum oldu. Binlerce Takım arasından naçizane küçük okulumuz Türkiye’de son 32 takım arasına girdi. Düzce İl olduktan sonra ben herhangi bir kız takımında böyle bir başarı hatırlamıyorum. Bu 32 takımın arasında kalarak bir ilki gerçekleştirdik. Sağlam adımlara basarak Düzce’ye şampiyonluk kazandırmayı düşünüyoruz.” Diye belirtti. 

Haber: S. YANAR