Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği genel kültür ve bilgi yarışmasının üçüncüsü, Cumhuriyet Anadolu lisesinde düzenlenen Programla başladı. Programa Vali yardımcısı Miktat Alan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Şube Müdürü Haşmet Batur, öğretmenler, Veliler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer yaptı. Sezer, “her yıl geleneksel olarak yaptığımız yarışmanın bu yılda devam edilmesi sayesinde bir çok öğrenci ve okulların morallerinin yüksek olduğunu gördük. Genel kültür ve bilgi yarışması kapsamında bir çok okulumuz gruplar halinde yarışacaklar. Bugün iki ekibimiz birden kozlarını paylaşacaklar.” diyerek yarışmaya katılan okullara başarılar diledi.
Konuşmanın ardından Paşarormanı ilköğretim okulu, Yeşiltepe ilköğretim okulu, M. Akif İlköğretim okulu, Şehit Yalçın Güzeller ilköğretim okulu, Şıralık Vatan ilköğretim Okulu ve Özel Kültür İlköğretim okulu öğrencileri ilk ekip olarak yarıştılar. Tüm ekiplerin yarışmalarının ardından birinci okullar çeyrek finalde kozlarını paylaşacak ve yarışma 21 Nisan 2010 günü son bulacak. İlköğretim okullarının ardından hemen Liseler arası Genel Kültür ve bilgi yarışması yapılacak. Bu yarışmada 19 Mayıs gençlik ve Spor bayramı öncesinde son bulacak.