2017-2018 sömestr tatili geldi-çattı. 18 Eylül 2017 tarihinde ders başı yapan milyonlarca öğrenci için eğitim-öğretim yılının ilk dönemi yarın karne dağıtımı ile sona erecek. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yarıyıl tatili öncesinde öğretmenlere yaptığı “Lütfen ödev vermeyin” çağrısı ile sevinen öğrenciler, iki hafta dinlenme fırsatı bulacak.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, yarın (19 Ocak) saat 09:30 Kaynaşlı Anadolu Kalkınma Vakfı Ortaokulu ardından ise Kaynaşlı Müna Arar Kur'an Kursu Anaokulu'nda düzenlenecek karne dağıtım törenlerine katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak olacak.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, karne alan öğrencileri tebrik ederken ebeveynlerin de kırık notu olan çocuklarına destek çıkmasını istedi.

Keskin mesajında, “Eylül ayından itibaren eğitim ve öğretimde hızlı bir tempo içinde okullarınızda ve derslerinizde başarılı olmak için çok çalıştınız. Kiminizin bazı ders notları kırık olabilir ancak bu sizi yıldırmasın. Ülkemizin müreffeh ülkeler seviyesine çıkması için geleceğimiz olan sizlerin eğitimli bireyler olmanız gerekiyor. Başarının sırrı çalışmak ve kendinizi ilme adamaktır. Eğitime verilen bu arayı da dinlenmeniz için ve ailenizle, arkadaşlarınızla iyi vakit geçirerek değerlendirin.

Ebeveynlerimiz de karnelerinde kırık notu olan çocuklarımıza destek olmalı ve notlarını düzeltmek için çocuklarımızı cesaretlendirmelidir. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın Düzce’mizi ve ülkemizi daha ileriye taşıyacak hayırlı işlere imza atmaları için dua ediyorum. Bu sömestr tatilini çok iyi şekilde değerlendireceğinizi düşünerek tüm çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum.” ifadelerinde bulundu.

Haber: C. ÜSTÜNER