2014-2015 eğitim-öğretim yılı, öğrencilerin çalışma ve özverilerinin karşılığını görecekleri karne heyecanıyla sona ererken, eğitim sendikaları tarafından da bir yılın değerlendirmesi ve yeni eğitim öğretim yılından beklentiler sıralanıyor.
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada son idareci görevlendirmelerinin kısa sürede Düzce’de başarı grafiğini yükselttiğine vurgu yaptı. Son günlerde bazı okullardaki idarecilerle ilgili basına yansıyan haberlere de değinen Çelebi, “Birkaç okulda yaşanan olumsuz bazı olayları Düzce’nin tamamına fatura etmek, akıl tutulmasından başka bir şey değildir. Geçmiş senelerde fazlasıyla yaşanan olumsuz olayları yaşanmamış gibi göstermek, eğer kasıt yoksa büyük bir ahmaklıktır.” ifadesini kullandı.
Çelebi, “Genel Yetkili” sendika olarak, eğitim çalışanlarının huzuru ve istihdamı, milletin geleceği ve ülkenin nitelikli bir eğitim sistemine kavuşması için sorunları sıralayarak çözüm istedi. Çelebi’nin sıraladığı başlıklar ise şöyle:
“Karma eğitim mecburiyetine son verilmelidir,
Kamu görevlilerine kılık-kıyafet dayatma uygulamasından vazgeçilmelidir
Öğretmen ataması, ihtiyacı karşılayacak şekilde yapılmalıdır
Şûra kararları bir an evvel uygulanmalıdır
Müfredat değiştirilmelidir
Nöbet görevine ücret verilmelidir
Sınav görev ücretlerindeki adaletsizlik giderilmelidir
İstihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarına ek tazminat verilmelidir
Okullara bütçe ayrılmalıdır
Kariyer basamakları sorunu çözülmelidir
Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği yeniden  değerlendirilmelidir
Yaz dönemi sorunların çözümü için fırsata dönüştürülmelidir.”