Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verildi. Öğrenciler e-okul kayıtlarına göre yedek listeden kayıt hakkı kazandıkları okullara 8-12 Ağustos tarihleri arasında saat 17.00'ye kadar kayıtlarını yaptırabilecek. Belirtilen tarihler arasında kayıt yaptırmayan öğrenciler bu haklarını kaybedecek.

Birinci yedek kayıt döneminin ardından aşamalı olarak 9 Eylül tarihine kadar, 3 yedek kayıt dönemi daha bulunurken öğrenci ve velilerin bu süreçte dikkatli olması gerektiği bildirildi.

Söz konusu kayıt döneminde yapılan işlemler milli eğitimin İnternet adreslerinden takip edilebilecek. Yetkililer konuyla ilgili olarak, "Öğrenciler yedek listeye göre kayıt hakkı kazandıkları okullara isterlerse kayıt yaptırmayabilirler. Süresi içerisinde kayıt yaptırmamaları durumunda ise bu haklarını kaybedecekler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer. Öğrenci, en son kayıt yaptırdığı okuldaki kaydını sildirmesi durumunda bir önceki kayıtlı olduğu okula geri dönemez." dedi.

Haber; R. BAL