2006 yılında Bolu’dan ayrılarak kuruluşunu tamamlayan Düzce Üniversitesi Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı başta olmak üzere halkın, siyasilerin ve yerel idarecilerin de desteği ile hızla büyümeye devam ediyor. Vakfın büyük gayretleri ile tamamlanan Düzce araştırma ve Uygulama Hastanesi binasından sonra üç yeni inşaatın daha startı verildi. Konu ile ilgili bilgiler veren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, 20 Mayıs’ta ihalesi yapılan Mühendislik Fakültesi Binasının inşaatına başlandığını ve bir bölümünün yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek Yeni Rektörlük Binası ile Fen Edebiyat Fakültesi Binalarının ise projelerinin hazır olduğunu ve ihaleye çıkılacağını, hedeflerinin bu inşaatlara da yıl içinde başlanması olduğunu söyledi.

Düzce Üniversitesi’ne Vakıf aracılığı ile bugüne kadar 1 Milyon TL’nin üzerinde bağış yapıldığını ve bu rakamın da kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Şerifoğlu, Üniversite’nin bugünkü görünüm itibari ile bir şantiyeyi andırdığını, ancak yapıların hızla yükselmesinin hem kendilerini ve hem de Düzcelileri mutlu ettiğini söyledi.

Spor alanları noktasında koşu ve yürüyüş parkurlarının da yer aldığı bir stadyum projesi için de önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaklarını belirten Şerifoğlu, yüzme havuzu ve tenis kortlarının kısa sürede tamamlandığını ve Üniversite olarak stad projesi de tamamlandığında spor kompleksi noktasında eksikliklerinin kalmayacağını söyledi.