Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2018-2019 Akademik Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Sayısız başarılara imza attı”
Düzce Üniversitesi olarak, 2018-2019 Akademik Yılı’na başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektör Demircan Çakar, mesajında özetle şunları kaydetti:

“14 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 10 meslek yüksekokulu, araştırma ve uygulama hastanesi, birçok bilimsel araştırma merkezi, 33 bine yakın öğrencisi ve 2 bin 500 çalışanıyla üniversitemiz, bir yükseköğretim kurumundan daha da öte bir bilim ve teknoloji merkezi haline gelmiştir. Kuruluşunun üzerinden henüz 12 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen üniversitemiz, sayısız başarılara imza atmıştır. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda öğrenci memnuniyeti endeksinde A+ üniversite olarak açıklanan Üniversitemiz, Akademik Teşvik Sıralamasında da (DÜS-2018) 108 devlet üniversitesi arasından 19. sırada yer almıştır.”  

“Temel amacımız, Düzce’nin cazibe merkezi haline gelmesi”
Düzce Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Türkiye’deki 5 pilot üniversite arasına seçilerek desteklendiğini anımsatan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Bu kapsamda üniversitemiz, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, arıcılık ve tıbbi mantar ekimi çalışmalarını bölge çiftçileri ile gerçekleştirerek ilk hasadın mutluluğunu yaşamıştır. Buradaki temel amacımız, Düzce’nin “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanında bir cazibe merkezi olmasını sağlamaktır. Yine aynı program kapsamında “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı” alanındaki çalışmalarla, katma değerli ürünler üretmeyi hedefleyen Üniversitemiz, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında öncü rol üstlenmeyi sürdürecektir.”

“Personelimizin katkısı çok büyük”
Düzce Üniversitesi olarak Düzce’deki tüm kesimlerle iş birliği içerisinde, şehir-üniversite bütünleşmesi ve bölgesel kalkınma için her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizen Rektör Demircan Çakar, mesajının son bölümünde üniversite personeline hitaben, “Kurumumuzun bugünlere ulaşmasında ve bu önemli başarıların kazanılmasında; büyük emek ve özveriyle çalışan, iş ahlakı ve çalışma barışından bir nebze ayrılmayan akademik ve idari personelimizin katkısı çok büyüktür. Siz değerli mensuplarımızın, yeni eğitim-öğretim yılında da aynı heyecan ve azimle, ülkemizin gelişmesi için fedakarca çalışacağınıza inanıyor, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın, öğrencilerimize, çalışanlarımıza, tüm eğitim camiasına ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Haber: C. ÜSTÜNER