2011-2012 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte binlerce öğrenci ders başı yaptı. Yeni eğitim öğretim sezonuna yetiştirilen Cumayeri Kanuni İlköğretim Okulu’nun da bugün açılışı yapıldı. Yapılan açılışa Başta Vali Vasip Şahin olmak üzere Cumayeri Kaymakamı Zafer Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş in yanı sıra diğer protokol mensupları, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılış Mehmet Metin İlköğretim Okulu folklor ekibinin hazırladığı Karadeniz yöresine ait halk oyunları ile başladı. Daha sonra 8. Sınıf öğrencisi okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencisine çiçek takdim etti.
 
“EĞİTİME İHTİYACIMIZ VAR”
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Düzce Valisi Vasip Şahin, eğitimin beşikten mezara kadar devam ettiğini ifade etti. Vali Şahin, bir milletin ilim ve irfanla yön bulduğunu ve çağır artık bilgi çağı olduğunu bu yüzden de eğitime geçmiştekinden daha fazla önem verilmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı.
 
 “Eğitime eskisinden çok daha fazla ihtiyacımız var.  Beşeri kaynaklarla yetinmeyip artık bilgiyi de kaynağa çevirmemiz lazım. Artık dün ya bilgi satarak ilerliyor. Bu yüzden bizim de mevcut kaynaklarımızın yanı sıra bilgiyi de ön planda tutup çalışmalarımızı ona göre yapmamız lazım. Teknoloji ilerliyor. Biz nesillerimizi teknolojinin güzel yanları ile yetiştirmeliyiz. Umut ediyorum ki öğrenciler bu bilinçle öğretmenleri tarafından yetiştirilecektir. Bunu yeterli seviyede anlatabilirsek bu yarışta ön sıralardaki yerimizi alırız.”
 
“VELİLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR”
Bilginin yanından insan sevgisinin de önemine vurgu yapan Vali Şahin, vatana millete hayırlı birer birey olmanın da çok önemli olduğunu ifade etti.
 
 “Bilginin yanında vatan sevgisi, bayrak sevgisi gibi hislerimizde çok önemli. Bilgi ile birlikte bu hislerimizi de artırmalıyız. Sadece kendini düşünen insan faydadan çok zarar getirir. O kadar kötü dış faktörler var ki, çocuklarımızı bunlardan korumalıyız. Bu yanlışlara çocuklarımız girebilir.”
 
Başarı sıralaması ile birlikte velilere ve öğrencileri taşıyan servis şoförlerine de uyarılarda bulunan Vali Şahin, Velilerin öğrencileri takip etmeleri gerektiğini ve okula göndermekle işin bitmediğini belirtti. Vali Şahin’in ardından Cumayeri Kaymakamı Zafer Coşkun yaptığı konuşmasında eğitimin ekten sudan sonraki en önemli görev olduğunu ifade etti.
 
Coşkun’un ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, yeni eğitim öğretim döneminden beklentilerinin geçtiğimiz yıllara göre daha fazla olduğunu dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından yeni yapılan Cumayeri Kanuni İlköğretim Okulu’nun açılışı yapıldı. Açışın ardından okulu gezen Vali Şahin ve protokol üyeleri derslikler hakkında bilgiler aldılar. Vali Şahin, sıralarında oturan çocuklar ile sohbet etti.
 
12 YIL SONRA PREFABRİKTEN KURTULDULAR

Yeni açılan Cumayeri Kanuni İlköğretim Okulu depremden sonra prefabrik binada hizmet veriyordu. Geçen 12 yılın ardından yeni binasına kavuşan Cumayeri Kanuni İlköğretim Okulu’nda 130 öğrenci öğrenim görecek. Okulda 12 dersliğin yanı sıra bilgisayar salonları ve çok amaçlı salonda bulunuyor.

Haber; R. BAL