2014-2015 eğitim yılına Düzce’de Milli Eğitim Müdürlüğü bağlı hizmet veren okullarda bazı dönüşümler yapıldı. O dönüşümlerden biri de okulların isimlerine yönelikti. Duraklar Köyü’nde Şehit Yalçın Güzeler ortaokulunun yeni yapılan ilkokuluna Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer’in isminin verilmesi bazı sendikaların tepkisini çekti. Ancak Duraklar Köyündeki okulun yanı sıra 23 okulun tabelası sessiz sedasız değişti.


Düzce merkez ve ilçelerinde dönüşüme uğrayan 19 lisenin çoğunluğu başına “Anadolu” ve “Teknik” isimlerini alırken, 8 okulun önüne yeni adlar eklendi.

Merkez Ticaret Meslek Lisesi’nin adı Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi;

Kız Teknik Ve Meslek Lisesi, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi;

Düzce Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Düzce İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,

Akçakoca Ticaret Meslek Lisesi, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi;

Akçakoca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Fedai Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi;

Akçakoca Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Akçakoca Nene Hatun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi;

Akçakoca Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Akçakoca Süha Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.


Düzce’de sosyal bilimler lisesi olarak planlanan Düzce Anadolu Öğretmen Lisesi ise Turgut Özal Anadolu Lisesi olarak dönüştürüldü.


12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında ayrılan okullara ise hayırseverlerin ismi verildi. Sancaklar’da yaptırılan ortaokula Sancaklar Sedat Şükran Öney Şenkardeşler, Yenitaşköprü’de yaptırılan ilkokula Nursel Demirel, Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulunun yeni yaptırılan ortaokul kısmına hayırsever Hamit Şerifoğlu’nun adı verildi.

 

 

Haber: S. Kaşkır