İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, yeni eğitim- öğretim dönemi hazırlıkları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni eğitim öğretim dönemine 19 Eylül’de başlayacaklarını söyleyen Sezer “ Geçtiğimiz yıl %80 oranında başarı yakaladık. Tabi Bu bir ekip başarısı. Bu Dönemde 5 bin civarında personelimiz ile 70 bine yakın öğrencimize hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz dönem aile eğitim projesi, karakter eğitimi, suça itilmiş ve uyuşturucu bağımlısı çocuklara yönelik geliştirilen” gölgedeki renkler” projeleri gibi pek çok projeyi ilimizde uygulanmasını sağlayan milli eğitim müdürü Sezer 2011-2012 eğitim öğretim döneminde yeni projelerin de hayata geçirileceğini açıkladı.

Sezer “ ARGE’miz çok iyi çalışıyor. Geçtiğimiz dönem düzce valiliği ve düzce üniversitesi ile birlikte suça itilmiş ve uyuşturucu bağımlısı çocuklara yönelik geliştirildiğimiz ” gölgedeki renkler” projesi, aile eğitimi projesi, akran ve karakter eğitimi gibi pek çok uygulamaya geçirdik. Yine bu dönem de Benim işletmem Benim Okulum” projesi ile okullarımızı fabrika ve işletmelerin himayesine vereceğiz. Okul ve derslik ihtiyaçlarını karşılanması için. Yine bu dönem Ödüllendirme sistemini geliştireceğiz. Boşanmış ailelerin çocuklarına yönelik projelerimiz var bu dönemde. ” dedi.

Her yıl bu dönemde gündeme gelen kayıt paraları ile de açıklamalarda bulunan sezer kayıt parası konusunda çok sıkıntı yaşayan bir il olmadığımızı dile getirerek kayıt parası adı altında para alan okullara gerekli cezaların verileceğini söyledi.

Son olarak geçtiğimiz yıl  10 öğrenci ve öğretmeni trafik kazalarında kaybettiklerini söyleyen Sezer, “Umarım bu yıl kayıp ve kazaların az olduğu bir yıl olur. ” dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Haber; S. KAŞKIR