Cumhurbaşkanı eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Aile ve sosyal politikalar Bakanlığı ile birlikte 2012 yılının aralık ayında başlatılan “ gönül elçileri Projesi” 100 binlerce katılımcı ve üyesi ile hız kesmeden devam ediyor.


Projenin ikinci adımı olan Toplumsal Kalkınmada Gönül Elçileri Projesi kapsamında “Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor” sloganıyla başlatılan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi”ne Düzce’den büyük ilgi geldi. örgün eğitimin dışında kalmış kadınları yeniden eğitime kazandırmayı amaçlayan Proje ile 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 912 Kadın kayıt yaptırarak hayatlarında ikinci bir şansı yakalama fırsatı buldu.


Aile ve sosyal politikalar il Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında da Kadınlar İçin İkinci Şans olan MAOL kayıtları başladı., son kayıt tarihi 12 Eylül 2014 olarak açıklandı. yapılan açıklamada “İlimizdeki kayıtların Türkiye genelinde 2.sırada bulunmasında kadınlarımızın eğitim öğretim ve meslek edinmeye karşı ilgileri dikkat çekmektedir. Kadınlar İkinci Bir Şansı Hak Ediyor” diyerek tüm kadınlarımızı bu projede yer almaları için davet ediyoruz.” Denildi.

 

Haber .S. Kaşkır