Düzce'de yapılması planlanan yeni Anadolu İmam Hatip Lisesi için onay çıktı. Nusrettin Mahallesi İmam Hatip Camii arkasında bulunan alana yapılacak olan yeni lise, mevcut lisenin arsasını bağışlayan Hacı Osman Kuyumcu'nun adını taşıyacak.

Bilindiği gibi Nusrettin Camii arkasındaki alanda bulunan İmam Hatip Lisesi, depremde hasar görmesi üzerine Şıralık Mahallesi Sapağı'nda yapılan yeni binaya taşınmıştı. Depremde binası hasar gören İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Atatürk İlköğretim Okulu'nun binasına geçince Atatürk İlköğretim, İmam Hatip Lisesi'nden boşalan binaya geçmek zorunda kaldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kendi binalarından taşınana kadar burada tam gün eğitim veren Atatürk İlköğretim, müdürlüğün Valilik binasına geçmesi ile yine kendi yerine geçti ancak bu kez okulda ikili öğretim verilmeye başlandı.

İlköğretim okulunun taşındığı Nusrettin Mahallesi'ndeki çelik konstriksiyon yapı yine boş kalmadı ve Şıralık'taki Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören öğrencilerin bir kısmı buraya aktarıldı. Şimdi ise bu alana yeni bir Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılacak ve Düzce'deki İmam Hatip Lisesi sayısı ikiye yükselecek. Okul müdürlüğünü Varol Tayhan'ın yapacağı lisenin inşaatına ise ödenek çıkar çıkmaz başlanacak. 

Haber; R. BAL