Tıbbi operasyonlarına yenilerini eklemeye devam eden Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde “Ağrı Pili” uygulamasıyla tedaviye dirençli ağrıların iyileşmesi sağlanıyor. Sağ bacağındaki şiddetli ağrı nedeniyle günlük yaşamını sürdüremez hale gelen, ilaç ve fizik tedavi yöntemlerinden yarar göremeyen 49 yaşındaki bir hasta, Düzce Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Dinç tarafından gerçekleştirilen operasyonla ağrılarından kurtuldu.

“Her hastaya uygulanabilecek bir yöntem değil”
Başarıyla sonuçlanan operasyonla ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Cem Dinç; “Birçok kez ameliyat olmasına rağmen halen ağrıları geçmeyen hastalarımız var. En kuvvetli ağrı kesici ilaçlar dahi ağrıyı kesmekte yetersiz kalıyor. İşte bu hastalarımız için ‘Ağrı Pili’ uygulaması yeni bir umut ışığı haline geldi. Omurilik üzerine konan bir elektrot aracılığı ile verilen elektriksel uyarı, ağrının iletilmesini engelliyor. Tabii ki her hastaya uygulanabilecek bir yöntem değil. Hangi hastanın fayda göreceğini belirlemek için ameliyat öncesinde bazı prosedürleri tamamlamak gerekiyor.’ ifadelerini kullandı.

Artık ağrısız bir yaşam sürebiliyor 
Hastanın geçirdiği bel fıtığı ameliyatlarına rağmen özellikle sağ bacağındaki ağrının geçmemesi üzerine Düzce Üniversitesi Hastanesi’ne başvurduğunu dile getiren Doç. Dr. Dinç; “Yapılan tetkiklerinde bu ağrıya neden olan yeni bir bel fıtığı yoktu. İlaç tedavisi, fizik tedavi ve diğer yöntemlerle de ağrısının geçmemesi üzerine kendisine Ağrı Pili uygulamasından bahsettim. Ameliyat öncesi süreç ve ameliyat ile ilgili detaylı konuştuk. Kendisinin de bu girişimi istemesi üzerine hazırlıklarımızı tamamlayarak operasyonu gerçekleştirdik. Şimdi kendisi ağrısız bir yaşam sürebiliyor ve çok mutlu.” diye konuştu

“Yapılan ameliyat sonrası hiç ağrım kalmadı”
Ağrı Pili ile şikayetlerinden kurtulan 49 yaşındaki hasta, “Üç kez fıtık ameliyatı oldum. Çok hastane ve doktor dolaştım. 2,5 aydır hiç ayağa kalkamıyordum. Yemeğimi bile yatarak yiyordum. Çevremin tavsiyesi ile Doç. Dr. Cem Dinç’e tedavi olmaya geldim. Yapılan ameliyat sonrası hiç ağrım kalmadı. Şimdi rahatlıkla kalkıp gezebiliyorum.” diyerek Düzce Üniversitesi Hastanesine ve operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Cem Dinç ve ekibine teşekkür etti.

Haber: C. ÜSTÜNER