Eğitime, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük, Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun  Kabaoğlu ile Düzce’de tüm kurumların basın sorumluları ve yerel medya mensupları katıldı.
Eğitim programının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Mustafa Özyörük son yıllarda Dünyada ve Türkiye genelinde uyuşturucu kullanan bireylerin sayısının hızla arttığını belirterek uyuşturucuya karşı etkin mücadele için il olarak ortak bir iletişim haber dili stratejisi oluşturulması gerektiğini söyledi.
Eğitimin devamında TBM Uyuşturucu Madde Bağımlılığı, Yetişkin Eğitimi konularında TBM Formatörü Nazile Aydın bilgilendirmelerde bulundu.
Prof.Dr. Ali Murat Vural tarafından uyuşturucu madde bağımlılığını konu alan basın çalışmalarında dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı. Gruplar halinde örnek vaka incelemesi, haber hazırlama çalışması, yapılan çalışmaların incelenmesi ve soru cevap şeklinde devam eden eğitim programı katılım sertifikalarının dağıtımıyla sona erdi.