Yükseköğretime Geçiş Sınavı yarın saat 10:00'da başlıyor. Sınavın huzur ve güvenliği için Düzce İl Sınav Güvenliği ve Koordinasyon Kurulunca bir dizi önlemler alındı. Özellikle vatandaşların sınav saatlerinde duyarlı olmaları istendi. Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2011-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi ile nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları zorunlu tutuluyor. Üzerinde fotoğraf ve T.C Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları kabul edilmeyecek.

-Tuvalate Gitmek Bile Yasak-

Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor. Sınav başladıktan sonra adayların ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde salonu terk etmeleri yasak olacak. Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete gitmeleri, sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek.

-Nüfus Müdürlükleri Cumartesi de Açık-

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yapılacağı sınav merkezlerindeki il ve ilçe nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C kimlik numarası ya da fotoğrafı bulunmadığı için sınava katılamayacak adayların mağdur olmaması için bugün açık tutuldu.

-Sınav Yapılacak Okullar-

Düce'de sınav yapılcak okullar ise şu şekilde; Teknik Eğitim Fakültesi, A ve D Blok, Orman Fakültesi, Düzce Üniversitesi Merkez Derslikleri, Düzce Meslek Yüksek Okulu, Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Düzce Lisesi, Arsal Anadolu Lisesi, Düzce Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Fatih End, Meslek Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Düzce Atatürk Lisesi, Uzun Mustafa İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Bilgi İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu.

-Sınav Sabahı Yapılacaklar-

YGS sınavına grecek adaylar için uzmanlar bir dizi uyarılarda bulundu. Işte onlardan bazıları; "Sınav esnasında sizi sıkmayacak, rahat olmanızı sağlayacak kıyafetler giymeye özen gösterin. Evden çıkmadan önce sınav esnasında gerekli olan belgelerinizi kontrol edin. Ulaşılacak mesafeyi, o günkü yoğunluğu ve trafiği hesaba katarak sınav yerine 30 dakika önce varacak şekilde evden çıkın. İhtiyacınız olabileceğinden dolayı yanınızda su bulundurun. Sınavdan önce lavaboya gitmeyi ihmal etmeyin. Sınavı başarabilirim düşüncesini aklınızdan çıkarmayın. Sınava girdiğinizde heyecanlandığınızı fark ettiğinizde, tüm öğrencilerin de sizinle aynı heyecanda olduğunu unutmayın. Hatta sınav esnasında yaşadığınız bu heyecanın sizin başarınızı olumlu yönde etkilediğini kendinize söylemeyi unutmayın"

Haber; Ş. ÇAKIR