Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) yani üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması yarın saat 10.00-12.30 saatlerinde yapılıyor. Bu sene 2 milyon 86 bin 87 gibi rekor bir sayıda katılım olması beklenen sınavda öğrenciler Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal Bilimler alanlarından 160 soruya cevap verecek.

Bu sınavda 6 farklı puan türünden 140 ve üzerinde puan alan adaylar YGS’nin ilk barajını geçmiş sayılacak ve açıköğretim ve önlisans programlarını tercih edebilecekler. Bu 6 puan türünden birinde 180 ve üzeri puan alan adaylar ise haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılabilecek.

Adaylar yarın girecekleri sınavda en düşük 100 en yüksek 500 puan alabilecekler. Öğrenciler sorumlu tutuldukları dört dersin her birinden 4 net toplamda 16 net yapmaları durumunda 140 puan barajını aşabilecekler. 4 ayrı testten ortalama 8 net çıkaran adaylar ise ikinci baraj olan 180 puan barajını geçebilecek ve haziranda yapılacak LYS’ye girebilecekler.


Olumlu bir sınav ikliminin oluşturulması için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı dün yaptığı bildiride adaylara sınava giriş kurallarını hatırlatmış, vatandaşları da sınav esnasında herhangi bir gürültüye mahal vermemeleri konusunda uyarmıştı.

 

Haber;P.Yıldırım