Üniversite adayları, 11 Nisan Pazar günü ilk kez gerçekleştirilecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek.
YGS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 5 bin 183 binada, 79 bin 973 salonda yapılacak. 1 milyon 512 bin 450 adayın gireceği sınav, saat 10.00'da başlayacak ve tek oturumda 160 dakika sürecek.

Sınav merkezlerinde toplam 234 bin 94 kişi görev yapacak.

Kimlik kontrolleri ve salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binanın kapısında en geç saat 09.15'te hazır bulunmaları gerekiyor.

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2010-YGS sınavı giriş ve kimlik belgesi, fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) bulundurmaları zorunlu tutuluyor. 2010-YGS Sınava Giriş ve Kimlik Belgesi olmayan veya bu belgenin fotokopisi veya faks metni ile gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacak. Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava alınmayacak.

Görevlilerin kimlik belgesinden adayı tanımakta zorluk çekmeleri halinde kontrol için, adayların bir fotoğraflarını da yanlarında getirmeleri isteniyor.