Gençlerin geleceğini belirlemede çok büyük bir anlam ifade eden YGS olarak bilinen Yükseköğretime Geçiş Sınavı bugün düzenlenen tek oturumda yapıldı. Saat 10.00'da başlayan sınav öncesi öğrenciler yakınlarıyla birlikte okul sınav merkezlerinin önünde bekleyişe geçti. Öğrenciler görevlilerin kontrolünde sınava girecekleri salonlara tek tek alındı. Adaylara 160 soru için 160 dakika süre verildi.

2 milyon 178 bin 563 adayın başvurduğu sınav, 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi ile gerçekleştirildi. Sınav süresince öğrenciler, sıralarda ellerinden geleni yaparken aileleri de onlara bol bol dua ettiler.

Sınavın 12.40’ta tamamlanmasıyla birlikte sınavdan çıkan öğrenciler oldukça farklı duygular yaşadı. Kiminin yüzü güldü kimi gözyaşı döktü. Kimi sevdiklerine sarılarak sınavı geriden bırakmanın mutluluğunu yaşadı kimi ise kendileri için önemli olan sınav gününü fotoğrafla ölümsüzleştirdi. Sınav sonrası duygularını aldığımız öğrenciler matematik sorularının zor olduğundan yakınırken hedeflerini belirlediklerini ve çalışacaklarını söyledi.

Öte yandan YGS’deki soruların tamamı, “Temel Soru Kitapçığı” adı altında, ÖSYM’nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak. Soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması beklenirken, sonuçlar ise 25 Mart’ta açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) için başvurular ise 1-14 Nisan’da alınacak.

Haber:Y.SEVER