YGS sınavlarında Düzce’nin durumunun değerlendirildiği toplantıda lise müdürleriyle biraraya gelen Vali Vasip Şahin, YGS’de geçen seneye oranla gözle görülür bir başarı elde edildiğini ifade etti. Düzce’nin kadro ve fiziki yapı olarak YGS’de ilk 10 a giren illerden fazla eksiği olmadığını vurgulayan Vali Şahin, önümüzdeki dönem bu başarının artması gerektiğini savundu.

Şahin “Geçen sene gözle görülür bir başarı elde ettik. Bunu bu sene daha iyi bir noktaya taşımak durumundayız. Önümüzdeki sene bu seneden de daha iyi olmak zorunda. Düzce hak ettiği yere gelmesinde önümüzde çok da büyük engeller olmadığını düşünüyorum. İnsan profili olarak, kadro yapımız olarak, fiziki yapılarımız olarak çok da büyük bir eksiğimiz yok. İlk 10 da olan illerden fiziki yapı ve insan kaynağı noktasında büyük bir eksiğimiz olduğunu zannetmiyorum.”dedi.

Aile projesine devam

Eğitim faaliyetlerinin zaman içinde sonuç alınacağının altını çizen Şahin, aile projesinin eğitime olan katkısına değinerek projeye devam edeceklerini vurguladı. Şahin “Bu eğitim faaliyeti bugünden yarına hemen sonuç alınacak bir olgu değildir. Süreç işidir. Önemli olan sizin istikrarlı bir iyiye gidişinizdir. Düzce’de bunu başardık. Bunu başarmak içinde birçok proje yürütülüyor. Aile öğretmenliği projesini geçen yıl başlattık ve bu yıl aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Burada okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz büyük bir gayretle bu faaliyetlere destek veriyorlar. Bunun semerilerini almaya başladılar. Evine gittiğiniz veliyi okula davet ettiğinizde, veli eskisinden daha büyük bir sorumlulukla okulumuza geliyor ve çocuğu ile daha iyi ilgileniyoruz. Dolayısı ile biz bu faaliyetlere devam edeceğiz ve velimizi bu oyunun içine daha çok katacağız. Bu takım oyununu birlikte yürüteceğiz.” Diye konuştu. 

Haber; S. KAŞKIR