2018-2019 öğretim yılında yüksek bir başvuru alarak kontenjanını dolduran Yığılca Arıcılık Bölümü öğrencileri, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit tarafından ziyaret edildi. Sorunlarını dile getiren öğrenciler, sorunların çözümü için söz aldı. Başkan Yiğit gerçekleştirdiği ziyaret sonrası değerlendirmelerde bulundu.
 
“Anne ve babalarının gözleri arkalarında kalmasın”
Yığılca Arıcılık Meslek Yüksekokulu’nun rekor başvuru ile kayıt gerçekleştirdiğine değinen Muzaffer Yiğit, ” Şuan bize düşen ilçemizin ve bizi tercih eden değerli kardeşlerimizin arkasında durmaktır. Ne ihtiyaçları varsa gidermek, onları ev sıcaklığında misafir edip, evlerini aratmamak istiyoruz. Anne ve babalarının gözleri arkalarında kalmasın. Onların evlatları bizim de evlatlarımız” şeklinde konuştu.
 
“Bir personelimizi direk muhatap olması hususunda görevlendirdik”
Öğrencilerin yaşayacakları sıkıntıların önüne geçmeyi ve onlara yardımcı olmayı hedeflediklerine değinen Yiğit, “Buradan yola çıkarak öğrenci kardeşlerimizin sorunlarını ve beklentilerini dinledik. Problemlerini nasıl gidereceğimizin planlarını yaptık. Belediyemiz bünyesinde, öğrencilerimizin her türlü sorun ve ihtiyaçlarının çözümünde direk olarak muhatap olması hususunda görevlendirdik” ifadelerini kullandı.
 
“Bizler çözüm odaklıyız”
Sorunlarla karşılaşmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Başkan Yiğit, “Karşılaştıkları sorunları bizimle paylaşsınlar. Bizler çözüm odaklıyız. Sorunların çözümü noktasında var gücümüzle çalışıyoruz. Onlar sadece derslerine odaklansınlar ve Yığılca'ya, Yığılca Arısı ve Yığılca Balına ne katabilirler bunları düşünüp, kıymetli zamanlarını bunlara ayırsınlar" dedi.
 
Öğrencilerden başarı beklediklerini belirten Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, “Akademik her başarıları bizim için en kıymetlisi” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamlad
ı.