2014-2015 eğitim-öğretim yılı protesto ve istifaların gölgesinde başlıyor. Konurlap ÇPL'den sonra bir istifa haberi deAkçakoca'dan geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni değerlendirme yönetmeliğine göre müdürleri görevden alınan bazı okulların okul aile birliği başkanları basının karşısına geçerek görevi bıraktıklarını açıkladı. Yeni Sahil Gazetesi'nde yer alan habere göre; Akçakoca Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Gürsel Çakmak, Esentepe İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Baskın, Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Necmettin Özcan, Yardımcısı Şerefnur Sorkul ve Mustafa Açıkalın Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Reyhan Şengül ile Yardımcısı Aslı Koç okullarının müdürlerinin görevden alınmasının haksız ve yanlı bir uygulama olduğunu ve böyle bir uygulamayı protesto ettiklerini belirterek istifa ettiklerini açıkladı.


Sınavlardaki başarı kriter değil mi?



Yaptıkları ortak basın açıklamasında uygulamanın ve puanlamanın yanlı ve objektif değerlerden uzak olduğunu savunan aile birlikleri başkanları, ”Kendilerini çok iyi tanıyan bizlerden ve kurumlarından 40 tam puan alan her bir okul müdürümüz öğretmenleri öğrencileri ve velileri nazarında başarılı görülmüştür. Ancak , Milli Eğitim Bakanlığımızca ilçemize henüz 3-4 ay önce atanmış yeni ilçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürleri kendilerine tanınan 60 puan yetkisini LYS'de Düzce birincisi olan Anadolu Lisesi Müdürü, ikincisi olan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü TEOG'da başarılı sonuçları ile ilk üçte yer alan ve sportif dereceleri ile Düzce'nin gururu olan okulların müdürleri lehinde kullanmamış ve görevden alınmalarını uygun bulmuşlardır. Ne yazık ki aynı ilçe müdür ve yardımcıları Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı Bey'in ısrarla vurguladığı sözlerini iyi anlayamamışlardır ki; müdürlerini görevden aldıkları okulların başarı tablosunu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi internet sitesinde gurur tablomuz diye yayınlamışlardır. "Bu bir başarı kriteri değilse nedir?”' dedi.


Haksızlığı görüp de susan kör, sağır, dilsiz şeytandır



Söz konusu uygulamayı "haksız" olarak niteleyen okul aile birliği başkanları, "Bahsettiğimiz nedenler burada bir haksızlık, hukuksuzluk ve kıyımın olduğunu biz aile birliklerine ve okulun diğer birimlerine göstermiştir." diyerek devam eden açıklamalarında şunları kaydetti: “Haksızlığı görüp de susan kör, sağır, dilsiz şeytandır” diyen bir dinin mensubu olarak susamazdık, susmadık. Bu olanları siz değerli Akçakocalılar'ın bilmesini istedik. Buradaki asıl sorun geleceğimiz, göz bebeğimiz evlatlarımızın zarar görmemesi, başarıyla okullarını bitirmesi endişesidir. Burada asıl üzücü olan diğer bir konu öğretmen camiasında huzur, sevgi, saygı ve güven ortamının bozulması, arkadaşı arkadaşa kırdırarak bir husumet ortamının oluşması tehlikesidir. Böyle ortamlar daha mı başarılı olur sizce? Hayır tabii ki; başarı, barış güven ortamında artarak devam eder. Seçilmiş kurum ve kurulların başarılı değerlendirmesinin önemi yok sayılacak, milleti yok saymak anlamında gelen millete rağmen atanmış birilerinin talimatla haksız ve hukuksuz bir şekilde Türkiye’nin geleceği ile oynaması ne medeni hukuka ne de dini hukuka sığmamaktadır. Tüm bu gerekçelerle bizler okul aile birlikleri başkanları olarak bu kıyıma, bu mağduriyete dikkatlerinizi çekmek istedik. Bizler, bu müdürlerimizle 1 yıldır çalışıyoruz, onlarda başarısızlık görmedik sizler 3-4 ayda hem müdürlerimizi hem bizleri daha okulların ve müdürlerin isimlerini bilmezken nasıl başarısız ilan edebildiniz? İnsaf diyoruz. Bugünden itibaren okul aile birliği başkanlığı görevini bırakıyoruz.” ifadesi yer almıştır.


Açıklamanın sonunda başkanlar, yakın bir tarihte aile birliklerinde görev alan diğer arkadaşları ile birlikte Kaymakamlığa giderek toplu istifa dilekçelerini vereceklerini belirtti.

 

Haber;C.Üstüner