Düzce Üniversitesi Senatosu geçtiğimiz yıl Aralık ayında yaptığı toplantıda Üniversite bünyesinde İlahiyat Fakültesi açılması kararı almıştı. Üniversite Senatosu’nda alınan kararın Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) bildirilmesinin ardından, YÖK tarafından İlahiyat Fakültesi açılması talebi Bakanlar Kurulu’na gönderilmişti.

Bakanlar Kurulu’nun sekiz üniversiteye sekiz yeni fakülte ve yüksekokul kurulması kararı, 31 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanmıştı. Sekiz üniversite arasında yer alan Düzce Üniversitesi’ne İlahiyat Fakültesi kurulacağı bildirilmişti.

Böylece Rektörlüğün teklifi ile kurulan Zahid Kevseri Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi yanında İlahiyat Fakültesi de din bilimleri ve İslam bilimleri alanında ulusal ve uluslararası çalışmalar yürüteceği, bilim üretecek ve eğitim verecek kurumlar olarak çalışacağı bildirilmişti.

Fakültenin kurulmasının ardından dekan ataması da yapıldı. YÖK Genel Kurulu'nda devlet üniversitelerine ait 29 fakülteye dekan atadı.

Yükseköğretim Genel Kurulu (YÖK) 2013 yılının 14. toplantısını yaptı. Toplantıda eğitim ve mevzuat komisyonları raporlarının yanı sıra diğer gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Faruk Bayraktar’ın atandığı bildirildi.

Haber: S. KAŞKIR