Düzce Üniversitesi’nin ilçelere meslek yüksek okulu kurulması için gösterdiği çaba sonuç verdi. YÖK Genel Kurulu dün gerçekleştirdiği toplantıda, ilçelere kurulması planlanan meslek yüksek okulları ile ilgili dosyalar da görüşüldü.

 İlimizde Kaynaşlı ve Cumayeri’nin ardından Çilimli ve Gölyaka ilçelerimize de meslek yüksek okulu kurulması YÖK tarafından onaylandı. Daha önce onayı gelen Kaynaşlı ve Cumayeri ilçelerimizde meslek yüksek okulu için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Çilimli ve Gölyaka ilçelerimizde de meslek yüksek okullarının 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete geçmesi beklenirken, bu okullar için gerekli kadroların tahsis edilip edilmeyeceği merak konusu. Zira bilindiği gibi konuyla ilgili olarak Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu da açıklamalarda bulunmuş ve YÖK’ten onay alınmasına karşın, yeterli kadro tahsis edilmediği takdirde eğitime başlanamayacağına dikkat çekmişti.

 Şimdi gözler söz konusu meslek yüksek okulları için gereken öğretim görevlisi ihtiyacının karşılanıp karşılanamayacağında. Ancak YÖK’ten onayları çıktığı için önümüzdeki eğitim öğretim yılına kadrolar tahsis edilemese bile resmen tescil edilen bu okulların kuruluşu kesinleşti.