2011-2012 eğitim öğretim yılı sancılı başladı. Merkeze bağlı Tokuşlar Mahallesi’nde öğrenciler yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek okullarına ulaşmaya çalışıyor. Çakırlar İlköğretim Okulu’na giden 52 öğrenci birçok kazanın meydana geldiği ve geçtiğimiz eğitim yılında öğretmenlerin hayatını kaybettiği Yığılca yolu boyunca yürüyerek Çakırlar Mahallesi’nde bulunan Çakırlar İlköğretim Okulu’na gidiyorlar. Yoğun araç trafiği içerisinde kaldırımı bir bulunmayan yolda yürümeye çalışan öğrenciler, yoldan geçen kamyonlar yüzünden büyük korku yaşıyor.

Bugün  veliler, çocukları ile birlikte o yolu yürüdüler ve çocukları için bir servis tahsis edilmesini istediler. Yürüyüş  öncesi  konuşan veliler,” çocuklarımıza servis ve okulda yemek istiyoruz. Yolun diğer tarafının servisi var. Buranın yok. Biz bu mahallenin insanı değil miyiz? Bu yolda çocuklarımıza nasıl yürüsün. Okul müdürü bizimle ilgilenmedi bile. Biz buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” şeklinde şikayetlerini dile getirdi.

Daha sonra okula gitmek üzere yola çıkan öğrenci ve velileri, yoldan geçen araçlar nedeni ile zor anlar yaşadı. Okula gitmek için yürüyen öğrenciler, “biz servis istiyoruz. Okulda yemek istiyoruz. Herkese verilen bu hak bize neden verilmiyor. Biz bu yolda yürürken birisi gelip seni okula götüreceğim deyip alsa götürse o zaman ne olacak. Biz çözüm istiyoruz.” Dedi.

Çocuklarının servisleri olması gerektiğini ve okul müdürünün ilgilenmediğini ifade eden veliler, “bu yolda bu öğrencileri yürütüyorlar. Bu olacak iş değil. Yol tehlikeli. Her an buradan kamyonlar geçiyor. Çocuklarımızın canına bir şey olmasın diye biz de onlarla birlikte yürüyoruz.” İfadelerini kullandı. Bir süre sonra gelen polis ekipleri velilerle görüştü ve veliler ile çocuklara okula gidene kadar eşlik etti. Çocuklar yaklaşık 2 kilometrelik bir yürüyüşün ardından okullarına vardı. Onlar okula vardığında ders zili çalmıştı. Okul bahçesinde okul müdürü ile yapılan görüşmenin ardından çocuklar derse girdi.

Haber; R. BAL