Ülkemizde mart ayının son haftası Kütüphaneler Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl 52.'si kutlanan hafta dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle kitap okumanın ve kütüphanelerin öneminden bahsediliyor. Ancak İnternetin hızla gelişmesi, kütüphanelerin hayatımızdaki rolünü azaltmaya başladı. Kütüphane haftası dolayısıyla Düzce sokaklarında vatandaşlarımızın sorduğumuz sorulara verdiği cevaplar da bu tezi doğruluyor.

"En son ne zaman kütüphaneye gittiğiniz?" şeklinde sorduğumuz soruya vatandaşların çoğu, "en son okul çağlarımda gittim", “Hayatta hiç kütüphaneye gitmedim”, "bir kaç ay önce gittim" şeklinde yanıtladı.

Düzce'de kütüphaneler ihtiyaç duyulduğunda, bazen gidilen yerlerden biri haline geldiği görüldü. Yaptığımız röportajlar gösterdi ki kütüphaneler  artık Öğrenciler için ders çalışılabilecek bir alan, yetişkinlerin küçük bir kısmı için ise ayda yılda bir küçük bir şey araştırılacak yerlerden biri... Kütüphanelere gidilmese bile kitap okumaya vakit ayırmaya çalıştıklarını söyleyen bir çok vatandaş, gelişen teknoloji ve yoğun çalışma koşullarının buna engel olduğunu da sözlerine ekledi.

Haber:S.KAŞKIR