2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala tartışma ve tepkiler hız kesmiyor. Görev süresinde 4 yılı dolduran okul yöneticilerinin görevden alınmasını öngören Milli Eğitim Kanunu'ndaki değişiklik Türk Eğitim Sen'den sonra bu kez Eğitim ve Bilim İşgörenleri (Eğitim-İş) Sendikası tarafından topa tutuldu. Bugün basının karşısına geçen Eğitim-İş İl Temsilci Hüseyin Arslan, 4 yıl görev süresi dolan okul yöneticilerinin görevden alınmasına, yönetici kıyımı olarak yorumladı ve "Sessiz kalmayacağız" dedi.


Yandaş sendika üyelerinin görevlendirileceği açıktır


Arslan, "Milli Eğitim Bakanlığı sınav kazanarak gelenler de dahil tüm okul müdürlerini görevden almış görünmektedir. Görevden alınan okul müdürlerinin yerine yandaş sendika üyesi öğretmenlerin müdür olarak görevlendirileceği açıktır. Milli Eiğitim Bakanlığı, AK Parti zihniyetinde olmayan, Eğitim Bir-Sen üyesi olmayan müdürlerin kıyımını gerçekleştirmiş, hukuksuz uygulamalarına bir yenisini daha eklemiştir." dedi.


Okullarda iş barışını bozacak


On binlerce yöneticinin görevden alınmasının okulların açılmasıyla birlikte kaos yaşanmasına neden olacağını savunan Eğitim-İş İl Temsilcisi Arslan, kariyer ve liyakat gözetmeksizin yapılan görevlendirmelerin okullarda iş barışını bozacağını ve eğitimin niteliğini düşereceğini öne sürdü.
Arslan, "Artık atamalarda liyakat ölçütü askıya alınmış tek ölçü yöneticinin AK Parti'ye bağlılık derecesi ile AK Parti'nin yerelleştirmeci ve özelleştirmeci politikalarına hizmet edecek hale gelmiştir. Okullarında yıllarca başarılı olarak görev yapan yöneticilere öğretmenlerinden, öğrenci temsilcilerinden, velilerden yüksek puanlar almalarına rağmen, Milli Eğitim yöneticilerinin düşük puan vermesi, iktidarın kendisine tamamen kayıtsız şartsız biat etmiş yöneticiler aradığını göstermiştir." diye konuştu.
"Haksız" ve "hukuksuz" uygulama


"Okulunda bulunmayan bir müdüre Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Değerlendirme Komisyonu neye göre not vermiştir?" diye soran Arslan, Eğitim-İş olarak, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde ve değerlendirilmesinde siyasi referansların değil liyakat ilkesinin esas alınmasını istedi ve "haksız" ve "hukuksuz" olarak nitelediği uygulamaya karşı mücadele edeceklerini belirtti.

 

 

 

Haber: C. Üstüner