Türkçe Öğretmeni Seda Soylu öncülüğünde harekete geçen Düzce Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, üç hafta süresince proje için bir kumbara hazırladılar. "Haydi bize destek ol" ismi verilen projeyle güvenlik güçlerine sadece maddi değil manevi olarak da destek vermek amacıyla Türkçe derslerinde mektuplar yazarak, annelerine ev yiyecekleri hazırlattılar.





İdil Emniyet Müdürlüğü ile iletişime geçen Okul Müdürü Bahattin Yılmaz güvenlik güçleri için ihtiyaçları olan malzemelerin listesini belirledi. Görsel Sanatlar Öğretmeni İlker Öztürk ve Türkçe Öğretmeni Seda Soylu projede görev alan öğrencilerle alışveriş yaptılar. Yapılan alışverişin ardından okuldaki personelin de yardımıyla alınan ürünler paketlendi. Kolilerin içine sadece alışveriş listesindekiler değil öğrencilerin polis ağabeylerine moral vermek için yazdıkları mektuplar da koyuldu. Koliler, Şırnak’ın İdil ilçesinde görev yapan emniyet güçlerine ulaştırması için kargo şirketine teslim edildi.

Okulda böyle bir proje başlatıldığı için çok memnun olduğunu belirten Okul Müdürü Bahattin Yılmaz, güvenlik güçlerinin her zaman yanında olduklarını, onları unutmadıklarını göstermek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eden Yılmaz, böyle etkinliklerin devam ettirilmesinin öğrencilerin vatan, millet, milli birlik ve beraberlik gibi kavramlarını daha iyi anlamalarını sağladığını ifade etti.

Haber:Y.SEVER