Düzce’deki tüm okullarda gerçekleştirilen 7-19 yaş Aile Eğitimleri Yunus Emre İlkokulu’nda da tamamlandı. 8 hafta boyunca ders alan 13 veli için sertifika töreni düzenlendi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı katıldı.


Yazıcı, ailelerin çocuklar için örnek model olduğunu vurgulayarak, bu nedenle ailelerin davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.


“ çocukların önünde model olmamız halinde çocuklarda bizi örnek alıyor. Çocuklarımızın bizim istemediğimiz davranışlarıyla ilgili anlamsız sözler söylüyoruz. Gözlerinizle, kalbinizle davranışlarınızla çocukların gönlüne girdiğinizde çok şey değişiyor. Bu programın önemli olmasının nedenlerinden birisi Düzce’mizin Eğitim öğretimde de istediğimiz düzeye gelmesinde en önemli katkılarından biri olacak. Beylerimizin katılmasının formülünü arıyoruz, nasıl yaparız diye cumartesi Pazar yada akşamları mı olur şeklinde.”


Yazıcı, programa katılan ailelere ve çocuklara eğitimden önce ki ve sonra ki davranışlarıyla ilgili sohbet etti. Çocuklardan bir kısmı annesinin sokakta oyun oynamasına izin verdiğini söylerken, kimi artık annesinin kendisine daha çok vakit ayırdığını ifade etti. Anneler ise çocuklarıyla daha çok vakit geçirdiklerini belirterek, eğitimden sonra farklılıkların olduğunu dile getirdi.
Karşılıklı diyaloglardan sonra Yazıcı, başarılı ailelere sertifikalarını verdi.

Haber: S. YANAR