TUBİTAK bilim fuarında renkli görüntüler ortaya çıktı. Yunus Emre Ortaokulunun minik mucitleri bilimsel projeler üretti ve sergiledi. Bilimsel projelerin yanında öğrenciler fuara gelenlere müzik ziyafeti sundu ve Ebru sanatı gerçekleştirdi. Fuarın açılışını Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker ve Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı yaptı. Murat Yazıcı ayrıca fuar alanında öğrencilerin yardımıyla Ebru yaptı.

 

Okulun Fen Bilgisi ve Teknoloji öğretmeni ve Fuarın koordinatör öğretmeni Pınar Sultan Akçay, fuar hakkında bilgilendirme yaparak, öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıktığını dile getirdi.


Akçay, “ TUBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığının imzalamış olduğu bir proje kapsamında okullarda bilimin yaygınlaştırılması, bilimsel projelerin üretimini artırmak için yapılmış bir projedir. Öğrencilerimiz danışma öğretmenleriyle birlikte çalışarak projeler hazırladılar. Her dersten proje hazırlandı, toplamda 50 projeyle katıldık. Bu fuarda öğrencilerimizin hayal güçleri ve bilimsel bilgi kullana bilme yetenekleri ortaya çıktı.” Dedi.

Haber: S. YANAR