Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Yeşil Düzce Özel Eğitim Okulu tarafından yapılan etkinlikte öğrenciler doyasıya eğlendiler. Etkinliğe Düzce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Zeki Yıldırım, Proje Koordinatörü Ebru Batum, Düzce İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yunus Karaman ve Beyaz Ay Derneği İl Başkanı Nurullah Çelebi katıldı.



Çocuklar sunucu Volkan Yürük’ün gösterisinden sonra beraber şarkılar söyleyerek ve dans ederek eğlencelerine devam ettiler. Programın sonunda öğretmen ve öğrenciler fotoğraf çekimi için sahnede yerlerini aldı.



“20 öğrencimizden şuan da 11 tanesi yüzmeyi öğrendi”

 Özel çocuklar için yürütülen projenin koordinatörü Ebru Batum projeyle ilgili şunları söyledi:

“Bu bir proje aslında son 6 aydır devam ettirdiğimiz. Düzce sosyal etkinlikler derneği olarak başvurusunu yaptığımız ve Yeşil Düzce Özel Eğitim Okulu’yla beraber yürüttüğümüz bir proje. Projenin hibesini dernekler dairesi başkanlığından aldık ve dernekler müdürlüğü desteğiyle yürütüyoruz. Tiyatro projenin bir aşaması. 6 ay boyunca 20 zihinsel engelli çocuğumuza öz bakım ve yüzme terapisi uyguladık. Ve 20 öğrencimizden şuan da 11 tanesi yüzmeyi öğrendi. Bu bizim için büyük bir başarı. Projenin içerisinde sinema ve tiyatro etkinlikleri de var. Bu da son tiyatro etkinliğimizdi. Bunun öncesinde 3 sinema ve 3 tiyatro etkinliği daha gerçekleştirdik. Bugün ki de gayet eğlenceli oldu. Volkan Bey sağolsun bize eşlik etti ve çok başarılı bir program çıkarttı. Kısaca biz zaten dernek olarak engelliler üzerine yoğunlaşıyoruz. Bu anlamda da Düzce Belediyesi, Türkiye Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi’nin çok yoğun desteklerini alıyoruz. Kendilerine de buradan teşekkür etmek isterim. Tabi ki dernekler il müdürlüğüne de teşekkür ediyorum. “



“Güzel düşünceleriniz veya fikirleriniz varsa bunu ilgili birimlere bildirin”


Düzce İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Yunus Karaman Düzcemiz için güzel bir faaliyet oldu ifadelerini kullanırken konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün burada Düzce Sosyal Etkinlikleri Derneğimizin yapmış olduğu bir proje için bir araya geldik. Güzel bir etkinlik oldu. Sivil toplum kuruluşlarımızın, bakanlığımızın projelerle ilgili konu başlıklarını takip ederlerse kafalarında yer alan fikirlerle ilgili illa paraları olması gerekmiyor. Güzel düşünceleri fikirleri varsa bunu ilgili birimlere içişleri bakanlığı veya diğer bakanlıklara yazarlarsa bugün burada olduğu gibi güzel etkinlikler, güzel projeler, güzel ürünler ortaya çıkabiliyor. Bu arada bu projeyi yürüten derneğimize, yönetim kurulu üyelerine başkanlarına, koordinatörlerine başarılı bir proje çıkardıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu projeden istifade eden engellilerimiz, katılımcılarımızın memnun kaldıklarını düşünüyoruz. Düzcemiz için güzel bir etkinlik güzel faaliyet oldu. Herkese teşekkür ediyorum.”



“Bir çocuğun elini kaldırıp el sallaması kadar güzel bir şey yok”

Beyaz Ay Derneği İl Başkanı Nurullah Çelebi, herkes her zaman yüreklere dokunsun mesajı verdiği açıklamasında şöyle konuştu;

“Engelliler haftasındayız ve bu hafta içinde çeşitli etkinlikler yapılıyor. Ama bizim derneğimiz özellikle Ebru kardeşime çok teşekkür ediyorum. Her zaman yüreklere dokunuyor. Yine çok güzel bir proje sundu ve güzel sonuçlar aldık. Düşünsenize yani 20 çocuğumuz yüzme öğrendi. Yani bu harika bir şey. Bir çocuğun elini kaldırıp el sallaması kadar güzel bir şey yok. Onu bilenler bilir. Onun için bu güzel günde bu mübarek günde yüreklere dokunduğu için kimin emeği geçtiyse kimin katkısı varsa herkesten Allah razı olsun. Herkes her zaman yüreklere dokunsun diyorum.”





Haber: H. DURNA