İlköğretim 8. sınıflar, liseye girişte ilk aşama olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nın (TEOG) ilk gününde türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına girdi.

 



Sabah 09:00'dan itibaren başlayan sınavlar, Düzce'de 94 okulda belirlene 252 salonda 626 personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilerin iyi bir liseye gidebilmek için ter döktüğü sınavlar öncesi İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman'da okulları ziyaret ederek öğrencilere moral verdi. Yurtman, iki gün sürecek sınavlar süresince 56 okulu ziyaret ederek öğrencilerle birebir diyalog halinde olacak.



Avni Akyol İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret eden Milli Eğitim Müdür Ahmet Yurtman, sınav öncesi öğrencilerle sohbet ederek sınavlarını sordu.



Milli Eğitim Müdürü sınav öncesi eli kırılmış olan bir öğrencinin kolundaki sargıyı imzaladı.



Yurtman, Sınıfı ziyareti sırasında öğrencilere seslendi. " Herşey yolunda, sizlere baktığımda o heyecanı görüyorum. Başarı isteğinizi heyecanınızı görüyorum bu çok güzel. Tabi biz bunların geri dönüşümü alacağız" dedi.

Yurtman, ziyaretin ardından öğrenciler hakkındaki izlenimlerini paylaştı. "Okullar arasında bir fark olduğunu gördüm. Türkçe dersinde hepsi başarılı derken matematik dersinde okullar arasında farklılık var. Bir okul matematiğin zor olduğunu söylerken diğer bir okul kolay olduğunu söyledi. Biz bunları değerlendireceğiz."

Okullar arasındaki farkı kaldırmak istediklerini belirten Yurtman, eksiklerin nerede olduğunu araştıracaklarını belirtti.



Yurtman, ziyaretler ve sınav sonuçları üzerinden değerlendirme yapacaklarını ifade etti. "Öğrencinin yüzüne bakarak moral motivasyonunu yerinde tespit edelim istedik. Bazı öğrencilerimiz sınav hem sınav kötüydü deyip hemde gülüyor. Bazıları ise ağlıyor. Biz bunun ardındaki nedeni araştıracağız"



Emniyet güçleri de sınavlarda herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için gerekli tedbiri aldıklarını Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman'la paylaştı.

 

Fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi, Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları da yarın yapılacak. Sabah saat 09.00'da başlayan sınavlar saat 12.00'de tamamlanmış olacak.

Haber;Y.SEVER