Devlet bakanı nafiz Özak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Toplantısı'na katıldı. Özak, burada yaptığı konuşmada, eğitimin, hayatın her döneminde önemli olduğunu, insanın her yaşta bir şeyler öğrenebildiğini kaydetti.
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda takım çalışması yapıldığını ve burada bir başarı öyküsü olduğunu anlatan Bakan Özak, YURTKUR'un her kesimden övgü alabilen bir hale geldiğini vurguladı.
"Bir işte bilgi yoksa, ilgi yoksa, güler yüz yoksa, sevgi yoksa, dayanışma yoksa, burada bir başarı olması son derece zor" diyen Özak, bu değerlerin sevgi ve saygıyla yoğrulmasıyla YURTKUR'da başarının geldiğine değindi. 
Bakan Faruk Nafiz Özak, YURTKUR'daki doluluk oranının arttığını, bunda kalitedeki artışın, güler yüzün ve ebeveynlerin güveninin etkili olduğuna işaret etti.
Yeni yapılan yurtların modern yapılarıyla dikkati çektiğini, eski yurtların da koğuş sistemi yerine oda sistemine geçmesi için çalıştıklarını anlatan Özak, yurt konusunda özellikle bazı yörelerde kiralama, satın alma, özel yurtlar ve öğrencilerin ev kiralamasıyla ilgili sorunlar olduğuna değindi.
Özak, YURTKUR'a bu bakımdan büyük görevler düştüğünü ve yeni modellerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Yüzde 100 eğitime destek formülleriyle yüzde 100 yurt yapımına desteği getirmemiz gerekecek. Nasıl olacak bu Belki bu model şöyle olabilir, hayırsevere daha fazla artı sağlarsak, Yap, gider yaz değil, Yap, belli bölümünü vergiden düş olabilir. Bunu tartışacağız tabi. Onun dışında özel sektöre belki şunu söylemek lazım, Belli bölgelerde özel yurt yap işlet, şu kadar yıl vergi verme Bu modelleri geliştirmemiz gerekiyor. Bunları hep beraber çalışacağız."