Erol Tayhan'la Manşet programında Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç'ın toplu sözleşme ile ilgili açıklamaları sendikaları kızıştırdı. Kılıç'ın söylemlerine yazılı bir basın açıklaması ile yanıt veren Kamu-Sen İl Temsilcisi Osman Çakmak'a bu kez Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi'den hodri meydan geldi.

 

 

İftiracılara cevap verme mecburiyeti doğdu

 

“2013 yılında yapılan toplu sözleşmelerle ilgili konfederasyonumuz Memur-Sen’e yönelik suçlamalara bugüne kadar cevap vermedik, daha doğrusu cevap vermek istemedik.” diyen Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, “Müslüman ülkeler kan ağlarken, kadınlar ve çocuklar keskin nişancıların, baltacıların hedefiyken, bebekler kimyasal katliama maruz bırakılırken, şu kadar zam aldık, bu kadar zam aldık türü bir açıklamayı kendimize yakıştıramadık. Ancak olay öyle bir noktaya geldi ki, kamuoyunda sanki Memur-Sen hükümetin verdiği zammın altında bir zamma imza atmış gibi bir algı oluşturuldu. Düzce kamuoyunun affına sığınarak gerçekle uzaktan yakından hiç alakası olmayan bu tür suçlamalarla ilgili iftiracılara cevap vermek mecburiyeti doğmuştur.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Memur-Sen’in aldığı net 123 TL zam, hükümetin yüzde 6 (3+3) olan pazarlığa açık teklifinden daha düşüktür. 123 TL zammın ortalama memur maaşına oranı yüzde 5.2’dir” diyen Kamu-Sen İl Temsilcisi Osman Çakmak’a çağrıda bulunan Çelebi, “Madem alınan zam, yüzde 6 (3+3) zammın altındadır, madem alınan zammın ortalaması yüzde 5,2’ye tekabül etmektedir, madem 'Hükümet yüzde 8 (4+4) zam verecekti, Memur-Sen almadı' diyorsunuz, biz Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Temsilciliği’ne bağlı sendikalara üye tüm memurların ve yine emekli olmadan önce Türkiye Kamu-Sen üyesi olan bütün emeklilerin 2014 yılı kazanımlarının tamamını yüzde 9 (4,5+4,5) zamla değiştirmeye hazırız. Osman Çakmak sözlerinin arkasında ise; Kamu-Sen’in eylül ayı itibarı ile Düzce’de ne kadar üyesi varsa listelerini ve bordrolarını getirsin, tüm hizmet kollarının ve emekli eski üyelerinin dâhil edilmesi şartıyla 2014 yılı kazanımlarının tamamını hükümetin vereceklerini iddia ettikleri yüzde 8 (4+4) zammın da üzerinde, yüzde 9 (4,5+4,5) zam ile değiştirmeye hazırız.” dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR