Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’ndaki Halı Dokuma Kursu'na katılan kadınlar, para kazanarak evini geçindirmekle kalmıyor, özgüven de kazanıyor. Ürettikleri halıların satışından elde edilen gelirden de pay alan kursiyerler, halı dokumaktan büyük keyif alıyor.

 
Halı Kursları Koordinatörü Sadettin Yıldız,Halı Dokuma Kursu'nda , ev kadınlarının ev ekonomilerine katkı sağlama fırsatı elde ettiklerini söyledi.
 
Yıldız, "Burada 3000 yıllık eşsiz güzelliğe sahip halıcılığı canlandırmaya çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz buradaki çalışmalarında küçük ve kısa zamanda bitecek olan dekoratif hediyelik halı dokuyor. Arkadaşlarımızla kişiye özel tasarımlar yapıyoruz. Kişiye özel tasarımlarımız ücretli olarak sipariş usulü dokunuyor ve buradan gelen gelirle arkadaşlarımız ev ekonomisine katkı sağlıyor.” diye konuştu.
 
Kursiyerler ise açılan kurslar sayesinde aile bütçelerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

 

 
Kursiyer Gönül Cıvracı, “Halk eğitim merkezinin açmış olduğu kurslardan yararlanıyoruz. Hem el becerilerimizi geliştiriyoruz hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Yani zevkli bir iş. Burayı da seviyoruz. Kişiye özel tasarımlar yapıyoruz el dokuma halılar yapıyoruz.” derken Nezaket Bektaş, “4-5 ay kadar oldu halı kursuna başladık. Ev hanımıyım. Hem para kazanma adına hem vakit geçirme adına güzel gidiyor.” dedi.
 

“Çok sabır gerektiren bir şey.” diyen Sebahat Yıldız ise , “Benim üç çocuğum var. Hepsini il dışına okumaya gönderdim. Eşime destek olmak için buraya geldim. Ama sonrasında zevk almaya başladım. Ben bunu dokuduysam herkes bunu yapabilir diye düşünüyorum.” dedi.

Haber: S.KAŞKIR