Okul Öncesi Eğitimi Güçlendirme projesi kapsamında Rehberlik Araştırma Merkezi'nde kabul edilen proje tanıtıldı. Yapılan toplantıya Vali Vasip Şahin, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut, Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Taşlı ve öğretmenler katıldı. Programda Türkiye genelinde 1275 projeden kabul edilen 75 proje arasına girerek 14. sırada kendine yer bulan ve okul öncesi zihinsel engellilere yönelik “Unutulan Renkler” projesinin amacı anlatıldı. Programda konuşan Vali Vasip Şahin, Türkiye genelinde seçilen 75 proje arasına girmenin önemli olduğunu ve projenin okul öncesi eğitimde zihinsel engellileri kapsadığını ifade etti.

Vali Vasip Şahin, “Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye gelinde 1275 proje arasından 14. olmak ve seçilmek büyük başarı. Okul öncesi eğitimde zihinsel engellilerin eğitimini kapsıyor. Ben Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ama herşeyden önemlisi bu gönül işi. Bu daha önemli. Bu projeler hayata geçtiğinde daha da güzel olacak. Eğitim bir numaralı gündem maddemiz.” dedi.

Vali Vasip Şahin'in konuşmasının ardından konuşan İl Milli Eğtim Müdürü Yusuf Sezer, yapılan projelerin eğitime büyük katkı sağlayacağı ve eğitimde zihinsel engellileri de unutmadıkların vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut, hayata geçecek olan proje hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Haber; R. BAL