LYS-4’e ise 517 bin 12 başvuru yapıldı. LYS-4’e (Sosyal Bilimler) girecek üniversite adayları sabah erken saatlerden itibaren sınav merkezlerinin önüne geldi. Aileler sınav öncesi çocuklarına destek oldu. Bazı adayların sınav öncesi cep telefonlarıyla son zamanların modası olan özçekim yaptıkları görüldü. LYS-4’e girecek üniversite adayları saat 09.30’dan itibaren sınav salonlarına alındı. 

Adaylar güvenlik görevlileri tarafından aramadan geçirilerek salonlara alındı. Sınav kurallarına uygun olmayan aksesuar ve elektronik cihazlarla salonlara girişlere izin verilmedi. Sınav merkezlerine sınavın başlamasına az bir zaman kala koşarak gelen adaylar oldu.

LYS-4’te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi. Adaylar, tarih testinde 44 soruyu 65 dakikada; coğrafya-2 testinde ise 14 soruyu 20 dakikada cevapladı. Adayların birinci ve ikinci testin cevaplama süresi içinde ve üçüncü testin ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılmalarına izin verilmedi.

Felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testinde ise 32 soru bulundu ve 50 dakika cevaplama süresi verildi. Öğrenciler sınavda başarılı olmak için ter dökerken ailelerde sınav merkezlerinin bahçelerinde heyecanla onları bekledi. Kimi aileler sohbet kimi ailelerde dua etti. 







Sınav saat 12.15’te sona erdi. LYS oturumları 19 Haziran Pazar günü saat 10.00’da yapılacak olan Matematik LYS-2 ile devam edecek.

Haber:Y.SEVER