Düzce Defterdarlığı kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanunda yapılan düzenlemeden yararlanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapmaları gerektiğini duyurdu.
Defterdarlıktan yapılan açıklamada; 2013 sayılı vergi usul kanunu kapsamına giren ve 30 Nisan 2014 tarihinden önce tahakkuk eden vergiler ile beyana dayanan vergilerde bu tarihe kadar verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergiler ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri gecikme zamları, aynı tarihten önce yapılan tespitlere ilişkin vergi aslına bağlı olmayan cezalar, muhtelif kanunlar gereğince verilen 6183 sayılı kanun kapsamında takip edilen idari para cezaları ile trafik idari cezalar ile benzer cezaların bu yapılandırmadan yararlanacağı bildirildi.


SON TARİH 1 ARALIK


Mükelleflerin kanun hükmünden yararlanmak için kanun kapsamına giren vergiler için davalar açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve başka kanun yollarına başvurmamaları istendi.
Yararlanmak isteyen vatandaşların 1 Aralık 2014 günü mesai bitimine kadar bağlı bulundukları vergi dairesi yada mal müdürlüklerine yazılı olarak başvuru yapmaları gerektiği kaydedildi. Mükelleflerin başvuruları posta yoluyla yapabilecekleri gibi gelir idaresi başkanlığının internet sitesinden başvuru yapmalarının mümkün olduğu bildirildi.

 


TAKSİT İMKANI


Yapılan açıklamada “Birden fazla vergi dairesine borcu olanların her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvurmaları gerektiği, mükellefler motorlu taşıtlar vergisi veya taşıtla ilgili idari para cezaları için ilde MTV tahsilatına yetkili daireye de başvuru yapabilirler. Kanun kapsamında yapılandırılan borçların peşin yada 6,9,12 veya 18 eşit taksitte ödeme imkanı bulunmakta olup, ilk taksit ödeme süresi 31.12.2014 tarihinde sona ermektedir.” denildi.

 

Haber: S. Kaşkır