Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamındaki tebliğ, 13 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğin detaylarına ilişkin Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı bilgilendirmede, yeni tesis yatırımlarına 2 milyon TL’ye kadar destek verileceği açıklandı.

Kapasite arttırımı ya da teknoloji yenileme konularında 1.5 milyon TL’ye kadar olan hibe miktarı, yarım kalan yatırımları tamamlamak için yapılan yatırımlarda ise 1 milyon 750 bin TL’ye kadar yükselecek.

Açıklamada, Düzceli şirketlerin yanı sıra il dışındaki yatırımcılara da "Düzce'ye yatırım yapın" davetinde bulunan İl Tarım, "Tarımsal konularda yeni yatırım yapmak isteyenler ile mevcut yatırımlarını geliştirmek isteyen yatırımcıları Düzce'ye yatırım yapmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların şartlara uygun olarak hazırlayacakları projelerini en geç 11 Aralık 2017 tarihine kadar www.tarim.gov.tr web sayfasından yapması gerektiği ifade edildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda desteklenmeye uygun bulunan üreticiler, proje sahibi şirket, tarımsal amaçlı kooperatif ve birliklere yatırım konularına göre 250 Bin TL'den 1 Milyon TL'ye kadar karşılıksız hibe desteği verileceği açıklandı.


Haber:C.ÜSTÜNER