Düzce’nin ulusal ve uluslar arası tanıtımının yapılmasına yönelik 12-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Düzce Tanıtım günlerinin hazırlıkları devam ediyor.  Vali Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce’nin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen tanıtım günleri ile ilgili hazırlıkları basın mensuplarıyla paylaşarak fikirlerini aldı.  Organizasyon firması yetkilisi Özgür Çelik, slayt eşliğinde kültür Merkezi’nde hazırlanan stantlar, Düzce’nin tanıtımında kullanılacak materyaller ile ilgili bilgiler verdi.

İddialı geliyoruz

Ankara’da uzun yıllar görev yapmış bir bürokrat olan Vali Ali Fidan, iyi hazırlık yaptıklarını belirtti ve iddialı olduklarını şu sözlerle ifade etti: “ Birçok tanıtım günleri görmüş biri olarak iddialı geliyoruz.”

Akılda kalmak istiyoruz

Fidan, “Düzce’nin bütün potansiyelinin tanıtılacağı bir organizasyon düzenledik. Düzce’yi tam ve doğru şekilde anlamayı, akılda bırakmak istiyoruz. Düzce Ankara için ciddi bir pazar ve imkan. Valiliğimiz, belediyemiz, sivil toplum kuruluşları ile belediyeleri- ve kaymakamlarımızla çalışıyoruz. 12 Mayıs’ta AKM’de başlayacak. Basına da verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

En az 300 Bin TL Bütçe

Ankara’da Düzce Günleri’ boyunca Düzce’ye özgü yerel ürünler ve değerler tanıtılacak, Düzce’nin turistik yönleri öne çıkarılacak.Akçakoca’nın denizi, Cumayeri’nin raftingi, Konuralp’in antik tiyatrosu, Yığılca’nın balı, şelaleleri , motosiklet  ve offroad parkurları gibi çeşitli görseller  kullanılacak. Düzce Tanıtım günleri için stant açacak olan Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları ve firmaların dışında sadece organizasyon  firması için 300 bin TL bütçe ayrıldı.

Slogan: Yükselen Yıldız Düzce!

Yine Düzce Tanıtım Günleri için gezici reklam tanıtımları, otobüslere reklam giydirmelerinin yanı sıra televizyon ve radyolara reklamlar verilecek. Yine bastırılan davetiyeler ve afişlerle Düzce tanıtım günleri kamuoyuna duyurulacak. Afiş, davetiye ve reklamlarda “yükselen yıldız Düzce” sloganı ve logosuna yer verildiği görüldü.  “Yeşilin maviyle en güzel uyumu Düzce, keşfetmeye hazır mısınız?” sloganlarıyla Düzce'nin doğal güzellerinin yer aldığı fotoğraflar kullanıldı.

% 100 Düzce olacak

Tanıtım Günleri'nde arzu eden Düzce'deki firmalar da stantlar kurabilecek. Düzce'nin kolanyası, köftesi hamsisi de stantlarda yer alacak. Düzce tanıtım günlerinde diğer illerden farklı olarak Düzce dışından hiçbir firmaya yer verilmemeye özen gösterildi. Bu yüzden afiş ve reklamlarda da " % 100 Düzce"  vurgusu yapıldı. 

Konuralp Pilavı Ve Melengüççe Tatlısı Dağıtılacak

Düzce Belediyesi'nin Mehteran takımı gösterileri ile başlayacak kültür günleri boyunca ziyaretçilere Konuralp Pilavı ve Akçakoca'nın meşhur Melengüççek Tatlısı dağıtılacak. Kurtlar Vadisi dizisinde Memati karakteri ile adını duyuran Gürkan Uygun ve Düzce'de motor pisti yapmayı planlayan Kenan Sofuoğlu gibi isimler de tanıtım günlerine davet edildi.


Haber;S.KAŞKIR