Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2016 yılı Destek Programları kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı. MARKA Genel Sekreteri Mustafa Aydın açılışta yaptığı konuşmada MARKA'nın çalışma şartları hakkında bilgiler vererek, Kocaeli, Sakarya, Bolu Düzce ve Yalova illerini kapsayan çalışmalar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

12 MİLYONLUK DESTEK BÜTÇESİ 

Bilgilendirme toplantısında, Makina İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı ( KOBİ), Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar olarak bilinen Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı, Doğrudan Faaliyet Destek Programı ve Teknik Destek Programları hakkında verilen bilgiler dikkatle takip edildi.

Düzce'de sanayi alanında 110 bin istihdam göründüğünü kaydeden Genel Sekreter Aydın şöyle konuştu: "Turizm alanında yerli ve yabancı turist sayısı her geçen gün artmaktadır. Düzce doğa ve tarihi kültüür zengin bir yer. Bunun sonucu olarak turizm yatırımları her geçen gün artmaktadır"         

Mali Destek politikalarının her yıl şekillendiğini de kaydeden Genel Sekreter Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Bize aktarılan kaynakların verimli bir şekilde kullanılması için büyük çaba sarfediyoruz. Bölgemizde kurulan sanayicileri ve KOBİ'leri destekliyoruz. 3 mali destek programı yönetim kurulumuzda onaylandı. Toplamda 12 Milyon liralık destek bütçesi hazırlandı"

Marka Araştırma Geliştirme Uzmanı Cem Bayrak'ta ilçelerde yapılan saha çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi.TSO Toplantı Salonu'nda yapılan bilgelendirme toplantısına katılım bir hayli fazlaydı. Salonun tamamen dolduğu bilgelendirme toplantısında "Toplantı Salonu İhtiyacı" bir kez daha dikkat çekti. 

haber;E.TAYHAN