Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü gereği ‘Tarımsal Nüfus Gençleşiyor’  Projesi kapsamında düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerler için Düzce’de sertifika dağıtım töreni düzenlendi.


Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, günlük hayatı idame ettirmek için tarım sektörünün olmazsa olmaz bir sektör olduğunu, tarım sektörünün gençleştirilmesi ve teknoloji ile entegre olarak yoluna devam etmesi gerektiğini söyledi.

Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, proje hakkında açıklamalarda bulundu. Kabaoğlu, ‘’Bakanlığımızın çiftçi eğitim ve yayım faaliyetlerine çok önem verdiğini ve bu amaçla ortaya konan tarımsal nüfus gençleşiyor projesi kapsamında 2015 yılında İl genelinde çeşitli tarımsal konularda 17 kurs açılmış ve açılan bu kurslarda çoğunluğu kadın olmak üzere 300 çiftçimiz eğitim görmüşlerdir. Ayrıca kurs süresince Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzce günlük 20 TL ücret ödenmiştir’’ şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından daha önce sertifikaları verilmeyen Merkez Beyköy Beldesindeki Bitki Zararlıları ile Mücadele, 2 adet Fındık Yetiştiriciliği ve Arı Yetiştiriciliği kursu, Gürcüçiftlik Köyündeki Yem Bitkileri Yetiştiriciliği, Nasırlı Köyündeki Arı Yetiştiriciliği, Merkez Gündolaması Köyündeki Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Merkez Dağdibi Köyündeki Arı Yetiştiriciliği ve Kaynaşlı İlçesi Sarıçökek Köyündeki Arı Yetiştiriciliği kursları olmak üzere toplam 9 kursta eğitim gören 160’ı kadın, 7’si erkek olmak üzere 167 kursiyere ve kursta eğitmen olarak görev yapanlara Vali Yardımcısı Salih Karabulut ve protokol üyelerince sertifikaları ve hediyeleri takdim edildi.

Haber:Y.SEVER